RG: Janko slomio Verdaska!

Izvor: Mondo, 31.Maj.2013, 16:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RG: Janko slomio Verdaska!

Iako je ispustio dve meč lopte u četvrtom setu, Janko Tipsarević uspeo posle četiri i po sata borbe da pobedi Fernanda Verdaska sa 8:6 u petom setu!

Janko Tipsarević - Fernando Verdasko 7:6 (7:3), 6:1, 3:6, 5:7 i konačno 8:6.

Ne može Janko bez drame...ali eto ga u trećem kolu Rolan Garosa, posle velike pobede nad jakim protivnikom.

Daleko od tv kamera, Janko Tipsarević je igrao još jedan iscrpljujući meč na Gren Slemu.Ovaj put meč je trajao četiri >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << i po sata, a protivnik je slomljen tek sa 8:6 u petom setom.

A moglo je mnogo ranije da se završi, pošto je srpski teniser imao dve meč lopte u četvrtom setu pri rezultatu 5:4 i na servis Španca.

U trećem kolu, Janko igra protiv starog znanca Mihaila Južnija iz Rusije, verovatno već u subotu.

Osmi nosilac uspeo je da povede protiv neugodnog Španca, nakon što je Verdasko poveo 3:0 na startu meča. Tipsarević se vratio brzo, izjednačio na 3:3 i onda imao nekoliko šansi da napravi novi brejk (tri uzastopne brejk lopte kod 4:4), ali ih nije iskoristio, pa je set otišao u taj-brejk.

Tamo, teniseri su počeli gubitkom pet uzastopnih servisa. Kod rezultata 3:2, prvi je Tipsarević uspeo da osvoji poen na svoj servis, tačnije dva, poveo je 5:2, a potom priveo set kraju - 7:3.

U drugom setu Janko je igrao kao tajfun i brzo stigao do 6:1 u gemovima! U trećem setu, Janko je izgubio svoj prvi servis pri 1:0 za Verdaska, koji otišao na 3:0 i održavao taj brejk prednosti dosta sigurno do kraja seta.

Četvrti set trajao je čak 78 minuta, a bio je pun preokreta i brejkova, a pri rezultatu 5:4 naš teniser imao dve brejk, ujedno i meč lopte koje nije iskoristio!

Peti set igrao se bez brejka sve do 7:6 i konačne pobede Tipsarevića.

(MONDO, foto: Beta/AP/Andres Kudacki)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.