RG: Ivanovićeva u četvrtfinalu

Izvor: B92, 03.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RG: Ivanovićeva u četvrtfinalu



Ana Ivanović se plasirala u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Francuske u tenisu. Ona je u 4. kolu savladala 24. nosioca, Španjolku Anabelu Medinu Gariges sa 2:1, po setovima 6:3, 3:6, 6:3. Ivanovićeva će u četvrtfinalu igrati protiv trećeg nosioca, Ruskinje Svetlane Kuznjecove, koja je u 4. kolu bila bolja od Izrealke Šahar Pir sa 2:0, po setovima 6:4, 6:3.

Ivanovićeva je protiv pobednice nedavno odigranog turnira u Strazburu imala do sada najteži ispit >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na ovogodišnjem Rolan Garosu.

Ipak, Ivanovićeva je bolje počela i u četvrtom gemu napravila prvi brejk za vođstvo od 3:1. Gariges je tada uzvratila brejkom, da bi u sledećem gemu naša teniserka ponovo oduzela servis protivnici za 5:2. U devetom gemu, Ivanovićeva je iskoristila treću set loptu i povela sa 1:0.

Drugi set imao je sličan scenario. Ivanovićeva prva pravi brejk, dolazi do vođstva od 3:2, ali Španjolka uzvraća istom merom i osvaja naredna četiri gema za konačnih 3:6 i 1:1 u setovima.

U odlučujućem setu, Ivanovićeva ponovo pravi brejk u četvrtom gemu i dolazi do 3:1, ali ovog puta čuva prednost za konačnih 6:3 i 2:1 u setovima posle 2 sata i 13 minuta borbe.

U borbi za mesto u polufinalu, Ivanovićeva će igrati protiv trećeg nosioca Svetlane Kuznjecove, protiv koje ima pozitivan učinak u međusobnim duelima, dva trijumfa iz tri susreta, uključujući i veliku pobedu u finalu WTA turnira u Berlinu, njihovom jedinom duelu na šljaci, kada je bilo 3:6, 6:4, 7:6.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.