RG: Đoković u četvrtfinalu!

Izvor: B92, 04.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RG: Đoković u četvrtfinalu!



Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Rolan Garosa, pošto je pobedio Španca Fernanda Verdaska sa 3:0, po setovima 6:3, 6:3 i 7:6. U borbi za polufinale Đoković će igrati protiv Rusa Igora Andrejeva, koji je bio bolji od Markosa Bagdatisa sa 3:1.

Meč na centralnom terenu "Filip Šatrije" trajao je 2 sata i 45 minuta. Iako je duel protiv Verdaska završio bez izgubljenog seta, Đoković je i u osmini finala imao još jedan težak >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zadatak, a to mu je, nakon dva poraza, bila prva pobeda nad Verdaskom.

Ipak, već u četvrtom gemu Đoković pravi prvi brejk i vodi sa 3:1, a tu prednost od jednog oduzetog servisa on čuva do kraja, za konačnih 6:3.

Drugi set Đoković je odlično počeo, poveo je sa 4:0, Verdasko zatim vraća jedan brejk, ali najbolji srpski teniser još jednom uzvraća za konačnih 6:3 i 2:0 u setovima. Treći set trajao je čak 80 minuta, nije bilo brejka ni na jednoj strani, a Verdasko, trenutno 51. igrač na ATP listi, pružio je do tada najjači otpor. Set je ušao u taj brejk, u kojem Đoković vodi najpre sa 2:0, a zatim i sa 5:1, da bi treći set uzeo sa ubedljivih 7:1.

Đoković je u osmini finala, kao i protiv Pasijensa u 3. kolu, imao izuzetno loš učinak kod prilika za brejk, iskoristio je samo 4 od 19 brejk lopti, ali je bio bolji od Verdaska u svim ostalim segmentima (direktno osvojeni poeni 16-7, neiznuđene greške 24-52, prvi i drugi servis...).

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.