REZZIME DANA (utorak): Austrija slomila zube na Gruziji i cepala tikete

Izvor: MozzartSport.com, 05.Sep.2017, 23:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

REZZIME DANA (utorak): Austrija slomila zube na Gruziji i cepala tikete

Pogledajte ko vam je 5. septembra doneo novac, a ko vas je prodao…

NAPOMENA: U rubrici REZZIME DANA novinari portala MOZZART Sport koriste podatke kladionice MOZZART o najigranijim parovima tog dana, i na osnovu toga sumiraju koji su od najigranijih tipova prošli, a koji nisu.

OVDE pogledajte kako smo mi prošli u rubrici PREDLOZZI I TIPOVANJA.

Evo kako ste vi tipovali...

ZAOKRUŽENO:

MOLDAVIJA - VELS >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << (tip 2, kvota 1,22) - rezultat 0:2

Velšani slave Hala Robsona Kanua i Arona Remzija! Ovi momci doneli su ostrvskoj selekciji pobedu od 2:0 na gostovanju u Moldaviji i vratio je na drugo mesto grupe D kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Ipak, Velšani su mnogo teže nego što se očekivalo došli do ovog trijumfa, jer je prvi gol Robson Kanu postigao tek 10 minuta pre kraja kada je veće nervoza počela da se uvlači u redove gostiju. Konačan rezultat na utakmici u Kišinjevu postavio je Aron Remzi u trećem minutu sudijske nadoknade, a asistencija se piše Semu Vouksu.

ITALIJA - IZRAEL (tip 1, kvota 1,15) - rezultat 1:0 

Italija je rezervisal drugo mesto u Grupi G, pošto je večeras na stadionu Sasuola savladala Izrael sa 1:0. Strelac jedinog pogotka na utakmici bio je Ćiro Imobile u 53. minutu posle dodavanja Antonija Kandreve.

TURSKA - BELGIJA (tip bezh 1, kvota 1,30) - rezultat 78:65

Turci su se brzo oporavili posle poraza od Srbije i dan kasnije savladali su Belgiju. Domaćina su do trijumfa predvodili Furkan Korkmaz sa 14 poena, po dva poena manje ubacio su Melih Mahmutoglu i Semih Erden, dok je Čedi Osman postigao 10 poena. Sem van Rosom je sa 13 poena bio najbolji strelac belgijske selekcije, a Žile je dodao još 10 poena.

EGIPAT - UGANDA (tip 1, kvota 1,40) - rezultat 1:0

Minimalcu se u zube ne gleda. Egipat je trijumfovao nad Ugandom i zaseo na čelnu poziciju Grupe E kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Čitav posao Faraoni su odradili u uvodnoj fazi susreta, kada je prva zvezda selekcije Mohamed Salah matirao rivala. Trzavica nije bilo.

REPUBLIKA IRSKA - SRBIJA (tip 2, kvota 2,70) - rezultat 0:1

Orlovi su nakon žestoke borbe na Aviva stadionu u Dablinu bacili na kolena selekciju Martina O'Nila i stigli do verovatno odlučujuće pobede u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, pošto dva kola pre kraja kraja kvalifikacija imaju četiri boda više od drugoplasiranog Velsa, odnosno čak pet od trećeplasirane Republike Irske. Igrač odluke bio je Aleksandar Kolarov, koji je u 55. minutu snažnim udarcem savladao Darena Rendolfa i na najlepši mogući način iskoristio pravovremeno dodavanje Filipa Kostića.

ISLAND - UKRAJINA (tip 1, kvota 2,60) - rezultat 2:0

Ukrajina je igrala fudbal, ali je Island tresao mrežu. Očajno prvo poluvreme severnjaka moglo je skupo da ih košta, međutim, Island je srećno stigao do vođstva početkom drugog dela i time još više provocirao goste. Kada su Ukrajinci krenuli još jače ka golu, domaćin ih je kaznio i rešio pitanje pobednika.

PRECRTANO:

AUSTRIJA - GRUZIJA (tip 1, kvota 1,38) - rezultat 1:1

Najigraniji par dana nije zaokružen. Austrija je napravila veliki kiks i odigrala u Beču samo 1:1 protiv Gruzije i sada joj je preostala samo puka teorija za osvajanje drugog mesta u grupi. A u sledećem kolu Austrijanci će dočekati Srbiju. Večeras je Gruzija pružila sasvim dobru partiju na legendarnom stadionu Prater. Valerijan Gvilija je u osmom minutu doveo goste u vođstvo, a sve što je Austrija uspela da uradi do kraja bio je izjednačujući gol Luisa Šauba.

GRČKA - FINSKA (tip bezh 1, kvota 1,50) - rezultat 77:89

Finska je otkrila košarku i to na sjajan način! Definitivno, košarkaška reprezentacija ove zemlje pokazala je da više niko sme da je potceni. Finci su u Helsinkiju pobedili Grčku. Peteri Koponen bio je najbolji strelac Finske sa 24 poena, a još jednu sjajnu partiju pružio je Lauri Markanen sa 17 poena i šest skokova.

TURSKA - HRVATSKA (tip 2, kvota 2,25) - rezultat 1:0

Igrački i psihološki razbijena Turska, u kadrovskom i organizacionom haosu i anarhiji, rezultatskom padu i sa selektorom koji je postavljen pre mesec dana jer je prethodni prebio vlasnika pečenjare, pobedila je Hrvatsku u ključnoj utakmici kvalifikacija za SP. Turskoj je ovo bila poslednja prilika da se trijumfom dva kola pre kraja ubaci u borbu za jedno od dva prva mesta u grupi. Domaćin je pobedio golom Čenka Tosuna u 75. minutu.

MAKEDONIJA - ALBANIJA (tip 1, kvota 2,80) - rezultat 1:1

U potencijalno rizičnom duelu, ali ne zbog sportskih razloga, Makedonija je u Skoplju remizirala sa Albanijom. Gosti su poveli u 53. minutu preko Odise Rošija, a konačan rezultat postavio je Aleksandar Trajkovski iz penala u 78. minutu.

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.