Izvor: MozzartSport.com, 21.Nov.2021, 00:35

REZZIME DANA (nedelja): Prošli veliki favoriti, AZ Alkmar vam pokvario raspoloženje

Pogledajte ko vam je doneo novac 20. novembra, a ko vas je prodao

NAPOMENA: U rubrici REZZIME DANA novinari protala MOZZART Sport koriste podatke kladionice MOZZART o najigranijim parovima tog dana i na osnovu toga sumiraju koji su od najigranijih parova prošli, a koji nisu.

Evo kako ste prošli danas...

ZAOKRUŽENO

ATLETIKO MADRID - OSASUNA (tip 1, kvota 1,45), rezultat 1:0

U poslednje vreme Atletiko Madrid >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << igra mečeve sa dosta golova i često igra nerešeno. Međutim, nekako je u DNK Jorgandžijama kod Čola Simeonea da igraju na mali broj golova i slave obično sa 1:0. Upravo takav jedan meč Atletiko je odigrao protiv Osasune. A još je i taj jedan gol došao posle kornera. Janik Karasko je odlično centrirao, a Felipe se našao na pravom mestu i matirao Osasunu. Atletiko je u poslednje vreme vezao tri remija na poslednje četiri utakmice. Večeras nije dopustio da mu se tako nešto dogodi..

ATALANTA - SPECIJA (tip 1, kvota 1,30), rezultat 5:2

Morala je Atalanta konačno da očepi. Mučio se Gasperinijev tim na svom bunjištu, prosipao bodove, ali danas protiv Specije gotovo da nije bilo dileme – 5:2. Boginja Provincije naslonila se na vrhunsku formu Marija Pašalića i rešila pitanje pobednika već posle 45 minuta. Pokazao je Hrvat i današnjim izdanjem da je sazreo za velike domete, i da je preuzeo ulogu jeddnog od lidera moćne čete iz Bergama. Posmatrajući učinak od oktobra ne postoji učinkovitiji ofanzivni vezista u top ligama Evrope od Marija Pašalića. U tom razdoblju Pašalić je učestvovao kodsedam golova. Dao je tri i namestio četiri pogodaka.dogodi..

DORTMUND - ŠTUTGART (tip 1, kvota 1,38), rezultat 2:1

Prerano su u Minhenu počeli da hlade šampanjac. Nakon poraza Dortmunda u Lajpcigu, trećeg u sezoni, a uoči protekle reprezentativne pauze, Karl Hajnc Rumenige poručio je kako titula sigurno putuje ka Alijanc areni. Bajern je međutim sinoć neočekivano pao u komšiliku, Borusija danas uz puno muke dobila Štutgart (2:1), pa se tako našla u situaciji da u slučaju trijumfa u velikom derbiju polusezone početom idućeg meseca (po pretpostavkom da prethodno ne kiksne u Vilfzburgu) čak preuzme lidersku poziciju. Malo ko je ovome mogao da se nada uoči sezone, a pogotovo nakon što se Erling Haland teže povredio i lišio ekipu svog prisustva do kraja godine i redovnih golova.

PSŽ - NANT (tip 1, kvota 1,23), rezultat 3:1

PSŽ je krvario, morao da juri pobedu sa igračem manje. Na kraju je PSŽ pobedio, iako je mladi napadač Nanta Randal Kolo Muani do finiša meča zasenio štihove iz skupog špila Mauricija Poketina. Napravio je potez utakmice, snalažljivim udarcem petom doneo izjednačenje Nantu, ali na nesreću Kanarinaca onda se javio Lionel Mesi. Upravo je Argentinac inicirao autogol Apije koji je prelomio meč na stranu Svetaca, da bi u finišu utakmice na prepoznatljiv način stigao do prvenca u Ligi 1. Bilo je to dovoljno za rezultatski ubedljivih 3:1, ali morao je jedan od najjačih klubova Evrope dobro da se pomuči kako bi pripitomio Kanarince.

BARSELONA – ESPANJOL (tip 1, kvota 1,52), rezultat 1:0

Počela je Ćavijeva era u Barseloni! Na najbolji mogući način trijumfom u gradskom derbiju! Gledao je iz dalekog Katara nekada sjajni vezista kako se njegov matični klub zlopati u ovoj sezoni, i koliko je daleko od onog sjaja kada je upravo on komandovao veznim redom. Danas je tokom duela sa Espanjolom i na praktičnom primeru Ćavi Ernendez video da ga čeka krvav posao. Najvažniji podatak za Ćavija glasi: Barselona je savladala Espanjol minimalnim rezultatom (1:0), prekinuvši ujedno negativan niz od četiri meča bez trijumfa u Primeri. Na talasu te pozitive Ćavi Ernandez će moći da se ustremi na nareddne izazove, mada mu je sigurno jasno da ga čeka period pun neizvesnosti.

LIVERPUL – ARSENAL (tip 1, kvota 1,60), rezultat 4:0

Fudbalska publika večeras je na Enfildu imala priliku da vidi Kolopov Liverpul u najboljem svetlu, kako u petoj brzini i bez milosti gazi Arsenal (4:0) i reč derbi u ovom slučaju čini potpuno besmislenom. Na krilima inspirisanih Sadija Manea, Mohameda Salaha i Trenta Sleksander Arnolda Redsi su odigrali jednu od najboljih utakmica ove sezone i podsetili na blistave duele na putu do trofeja Lige šampiona i Premijer lige.

BRAGA – SANTA KLARA (tip 1, kvota 1, 35), rezultat 6:0

Zanimljiv okršaj u šesnaestini finala Kupa Portugalije - Partizanov rival iz klvalifikacija za Ligu Konferencije bio je gost Zvezdinom rivalu iz grupne faze Lige Evrope. Rezultat iznenađujuće ubedljiv: Braga - Santa Klara 6:0. Ekipa s kojom se crveno-beli sastaju u poslednjem kolu LE i verovatno odlučuju o prvom mestu u grupi poražena je pred reprezentativnu pauzu od Benfike sa 1:6 u ligi. Dve nedelje kasnije momci Karlosa Karvalhala su se oporavili od bolnog udarca i sličan, ili za nijansu jači, zadali Santa Klari.

PRECRTANO

SEVILJA - ALAVES (tip 1, kvota 1,50), rezultat 2:2

Alaves kao kost u grlu favorita ove sezone. Momci Havija Kaljehe sapleli su Barselonu na Nou Kampu (1:1), tukli na svom bunjištu Atletiko Madrid (1:0), a evo večeras umelo da uzmu meru i Sevilji. Španski predstavnik u Ligi šampiona bio je nadomak prvog ligaškog poraza pred svojim navijačima posle šest i po meseci, ali je Ivan Rakitić pogotkom u drugom minutu sudijske nadoknade uspeo da "odbrani" Sančez Pishuan - 2:2

FJORENTINA – MILAN (tip 2, kvota 2,60), rezultat 4:3

Spektakularna utakmica u Firenci! Neće čak biti pretenciozno ako kažemo - za istoriju! Sedam golova, triler-uzbuđenja, još jedna velika noć Dušana Vlahovića i Fjorentina koja je u jednom momentu stavila na kocku najveću pobedu u sezoni. Milan je ozbiljno podbacio u ovom derbiju. I ne samo to. Imao je nesreću da do izražaja u potpunosti dođe hendikep u vidu izostanka prvog golmana Majka Menjana, a potom mu se dogodilo i da bude predmet najfinije inspiracije momka u kog svojevremeno nisu verovala čak tri njegova trenera - Rikarda Saponare. Zlatan Ibrahimović (uz nesebičnu "asistenciju" Džeka Bonaventure) i Teo Ernandez digli su Rosonere iz pepela, da bi ih tamo (u pepeo), svojim drugim golom na meču poslao strašni srpski napadač: Dušan Silni Vlahović! Epilog svega: Prvi poraz Milana u sezoni i Vlahovićev skok na prvo mesto liste strelaca u Seriji A - 4:3!

AZ ALKMAR – NEC (tip 1, kvota 1,45), rezultat 1:1

Zatajio je AZ Alkmar i pokvario vam raspoloženje kada to prosto nije smeo. Domaćin se mučio o čemu svedoči podatak da su gosti poveli u devetom minutu. Imao je dovoljno vremena Az Alkmar da vas ispoštuje, ali su stigli samo do izjednačenja. I to u zaostavnom vremenu.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rezzime jučerašnjeg dana (subota): Milanove greške kvare miran san

Izvor: MozzartSport.com, 21.Nov.2021

Pogledajte ko vam je 20. novembra doneo novac, a ko prodao....NAPOMENA: U rubrici REZZIME DANA novinari protala MOZZART Sport koriste podatke kladionice MOZZART o najigranijim parovima tog dana i na osnovu toga sumiraju koji su od najigranijih parova prošli, a koji nisu...Evo kako ste prošli danas....ZAOKRUŽENO..ATLETIKO...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.