Izvor: MozzartSport.com, 11.Okt.2021, 01:27

REZZIME DANA (nedelja): Afrikanci i Južnoamerikanci podbacili

Pogledajte ko vam je doneo novac 10. oktobra, a ko vas je prodao

NAPOMENA: U rubrici REZZIME DANA novinari protala MOZZART Sport koriste podatke kladionice MOZZART o najigranijim parovima tog dana i na osnovu toga sumiraju koji su od najigranijih parova prošli, a koji nisu.

OVDE pogledajte kako smo mi tipovali u rubrici PREDLOZZI I TIPOVANJA.

Evo kako ste prošli danas.

ZAOKRUŽENO

UGANDA - RUANDA (tip 1, kvota 1,65) >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << - rezultat 1:0

Ruanda je porazom, trećim u četiri utakmica, izgubila sve šanse da se domogne Mundijala. Uganda je s druge strane, drugim uzastopnim minimalnim trijumfom nastavila trku sa Malijem. Trijumf je domaćoj selekciji doneo Bajo golom u 22. minutu. Zanimljivo, Uganda još nije primila gol u kvalifikacijama.

CENTRALNOAFRIČKA REPUBLIKA - NIGERIJA (tip 2, kvota 1,33) - rezultat 0:2

Na dobrom putu ka prvom mestu u grupi i finalnoj rundi kvalifikacija je i Nigerija koja se danas u gostima osvetila Centralnoafričkoj Republici za šokantan poraz od pre nekoliko dana. Autsajder je tada slavio u Lagosu golom u 90. minutu ali su Super Orlovi danas uzvratili pobedom od 2:0 u gostima.

Opširnije OVDE.

ŠPANIJA - FRANCUSKA (tip 2, kvota 2,70) - rezultat 1:2

Po dva puta su Francuzi u fudbalu osvajali svetske i evropske titule. Imaju i dva trofeja u Kupu konfederacija, olimpijsko zlato, a od večeras i trofej Lige nacija! U čudnom finalu na San Siru, Francuska je preokretom protiv Španije na krilima Karima Benzeme i Kilijana Mbapea slavila 2:1 i osvojila jedini bitan trofej koji joj je nedostajao.

Opširnije OVDE.

ZELENORTSKA OSTRVA - LIBERIJA (tip 1, kvota 1,50) - rezultat 1:0

Teško mukom Zelenortska ostrva su opravdala ulogu favorita protiv Liberije i vezala drugu pobedu u kvalifikacijama za Mundijal. Domaćin je do pobedonosnog gola stigao tek u 90. minutu, a postigao ga je Rajan Mendes.

ŠPANIJA - FRANCUSKA (tip GG, kvota 1,95) - rezultat 1:2

Sat vremena ničega, a onda za dva minuta dva gola. I ono najbitnije, po jedan na obe strane. Dovoljno da zaokružite još jedan tip na ovom paru.

PRECRTANO

MAURITANIJA - TUNIS (tip 2, kvota 1,40) - rezultat 0:0

Najnepopularnijim rezultatom, u utakmici bez golova, Mauritanija je prekinula seriju pobeda Tunisa i osvojila prvi bod u kvalifikacijama. Tunis je bio bolji tim, posebno u drugom poluvremenu, kada je uputio deset udara ka golu rivala, ali do pogotka nije mogao.

BENIN - TANZANIJA (tip 1, kvota 1,75) - rezultat 0:1

Velike snove o Mundijalu nastavlja da sanja Tanzanija koja je danas sjajnim golom Sajmona Msuve u šestom minutu pobedila Benin u gostima sa 1:0 i preuzela prvo mesto u grupi.

ZAMBIJA - EKVATORIJALNA GVINEJA (tip 1, kvota 1,80) - rezultat 1:1

Ni treću uzastopnu kvalifikacionu utakmicu Zambija nije dobila. Bila je blizu trijumfa, povela u 65. minutu preko Sakale, ali je primila gol desetak minuta pre kraja i ostala na svega četiri boda.

KOLUMBIJA - BRAZIL (tip 2, kvota 2,15) - rezultat 0:0

Svemu dođe kraj, pa i nepobedivosti Brazila u kvalifikacijama za Mundijal u Kataru. Posle devet vezanih pobeda, Selesao je zaustavljen u Barankilji – 0:0. Ovaj bod mnogo više značiće domaćoj selekciji, koja je posle Urugavaja u Montevideu odigrala još jedan meč bez pogodaka i ostala na petom mestu koje donosi baraž za Svetsko prvenstvo naredne godine. Brazilci su imali veći posed lopte, ali nije bilo mnogo prilika za gol. U većem delu susreta gledali smo uspavanku u Barankilji.

Opširnije OVDE.

VENECUELA - EKVADOR (tip 2, kvota 2,20) - rezultat 2:1

Oslabljeni domaćini bez nekoliko glavnih igrača, pre svega napadača Evertona Salomona Rondona, pružili su žestok otpor Brazili pre tri dana (1:3, vodili posle prvih 45 minuta), a sada su pogocima Mačisa i Bela došli do tek drugog trijumfa u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Poveli su gosti golom Valensije s bele tačke. Ekvadorci su ostali na trećem mestu, ali su propustili priliku da se odlepe u odnosu na Urugvaj i Kolumbiju.

Opširnije OVDE.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.