REVANŠA ZA SADA NEMA: UHK Krems neće putovati u Novi Sad

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Dec.2022, 10:40

REVANŠA ZA SADA NEMA: UHK Krems neće putovati u Novi Sad

Austrijanci ne dolaze zbog divljanja srpskih huligana u prvom meču.

Austrijski rukometni klub UHK Krems neće otputovati u Novi Sad na revanš meč treće runde Evrokupa Evropske rukomente federacije (EHF), zbog divljanja srpskih navijača na utakmici u Austriji, saopštila je uprava kluba. Uprava UHK Krems-a je donela odluku u cilju zaštite igrača i funkcionera, saopšteno je u pismu EHF-u.

Utakmica u Kremsu, proteklog vikenda, pretila je da bude prekinuta zbog divljanja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << srpskih huligana, koji su najpre bacali predmete i pljuvali austrijske igrače i njihove navijače, a potom se sukobili i sa policijom. Na EHF-u je kako će odlučiti u ovom slučaju, a Rukometni savez Austrije (OeHB) podržava odluku Kremsa.

 - OeHB i svi rukometaši u Austriji osuđuju svaki oblik nasilja i agresije. Razumljiva je zabrinutost kluba u vezi puta u Novi Sad. Na evropskom savezu je da donese odluku o daljem postupku u ovom slučaju - poručio je predsednik OeHB Markus Placer, prenosi agencija APA.

U Kremsu se nadaju da će EHF odlučiti da se utakmica odigra na neutralnom terenu, bez publike, ili da se Novi Sad isključi iz Evrokupa zbog neprimernog ponašanja navijača. Prvi meč završen je pobedom Vojvodine 29:27.

NE PROPUSTITE! Sve vesti o Mundijalu u Kataru pročitajte OVDE.

Pogledajte kako izgleda Helen Steling Holt, devojka Rajana Gigsa

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.