REŠIO DA PROGOVORI: Alimpijević OTKRIO da li je Zvezda imala najmanji BUDŽET među evroligašima! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Dec.2018, 13:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

REŠIO DA PROGOVORI: Alimpijević OTKRIO da li je Zvezda imala najmanji BUDŽET među evroligašima! (FOTO)

Bivši trener crveno-belih preuzeo ruski Avtodor.

MILUTINOV BESNEO NA BLATA: Tvoj sin je UNIŠTIO Srbiju! (VIDEO)

LEBRON OSTAO U ŠOKU! Luka dva puta STAVIO Kralja na POSTER! (VIDEO)

Na pitanje da je sa 31 godinom preuzeo brigu o evroligaškom klubu, mladi stručnjak je odgovorio:

- Ne radi se tu o godinama. Verujem da sam poziv Crvene zvezde zaslužio svojim radom i dotadašnjim zaslugama. Pre Crvene zvezde vodio sam FMP, tim u Zvezdinom sistemu. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Tu sam pokazao odlične rezultate. Kada sam preuzeo FMP, klub je bio slabo pozicioniran na tabeli. Nešto slično kao što je sada sa Avtodorom.

Grčka bez najboljeg igrača u Beogradu!

Još tokom rada u Železniku, Alimpijević je znao formulu za crno-bele.

- Imao sam samo tri nedelje da napravim krucijalne promene u timu. Imao sam tu sreću da su igrači bili otvoreni i spremni da prihvate promene, ali i da rade na usavršavanju. Tokom tih 20 dana promenili smo apsolutno sve – ceo sistem igre u odbrani i napadu. U polufinalu Superlige pobedili smo Partizan! Zamislite, prvi put posle 14 godina Partizan nije igrao u finalu srpskog prvenstva, dok se FMP našao na tom mestu posle devet godina.

PRŠTALO U BALKANSKOM OBRAČUNU: Jokić ZALEPIO Nurkića, a onda ga POSLAO po burek! (VIDEO+FOTO)

Potom je usledio prelazak na Mali Kalemegdan, inijator ideje bio je predsednik Zvezde Nebojša Čović. Na pitanje da li je vodio klub sa najmanjim budžetom među evroligašima, trener Avtodora nije imao dilemu:

- Ne samo najmanji, već i tri puta niži od Žalgirisovog, prvog kluba ispred nas u tom pogledu. Uprkos tome, ostvarili smo 11 pobeda u Evroligi i pobedili gigante poput Reala, Olimpijakosa, Makabija i Barselone. Dobili smo i Žalgiris kod kuće, a bili smo na loptu do pobede i u gostima. Dobili smo i Olimpiju i Valensiju, tada vladajućeg šampiona ACB lige.

EVROLIGA: Željko dobio Karija, Micić vodio Efes do trijumfa (FOTO)

Da li ste zadovoljni učinjenim u srpskom šampionu?

- Jesam onim što smo postigli u Evroligi, ali sam iskreno bio razočaran igrama u Jadranskoj ligi, gde nismo uspeli da odbranimo titulu, pa smo izgubili i mesto u Evroligi. Bili smo suočeni s mnogim poteškoćama pred samo finale, uključujući i povrede dvojice najvažnijih igrača, a imali smo i određenih problema, o kojima ne bih sada da pričam - otvorio je dušu Alimpijević.

FRKA U ATINI: Varvari ostali ispred „Dvorane mira i prijateljstva“

Prošle sezone imao je priliku da trenira igrače koji su stariji ili približnih godina, tu se pre svega misli na Peru Antića, Milka Bjelicu, Tejlora Ročestija, Džejmsu Feldinu...

- U timu sam imao trojicu igrača starijih od mene, ali košarkaški jezik je vrlo jednostavan i svi ga dobro razumeju. Ljudi odmah primete da li trener razume igru ili ne. Kada demonstrirate profesionalnost, odlučnost, stav, karakter i znanje to svi priemte, verujte mi. Tada nije teško da budete autoritet igračima oko sebe, nezavisno od godina.

GORELO U JUNIORSKOJ ABA LIGI: Večiti derbi rešen paklenom serijom 10:0 (FOTO)

Koji su razlozi odlaska iz Crvene zvezde?

- Osoba sam koja zna da prihvati odgovornost. U finalnoj seriji Jadranske lige nismo izgledali kao tim iz vremena u Evroligi, a onda i kasnije u finalu Superlige. Bili smo u jako teškom periodu, jer smo pred kraj ključnog meča imali promašaj Feldina sa distance, a onda Lesor nije uspeo da pogodi šut posle ofanzivnog skoka. Posle toga izgubili smo celu finalnu seriju. Shvatio sam sve to kao moju odgovornost i zato sam otišao.

ĐORĐEVIĆ BESAN POSLE PORAZA: ON više tako neće moći u reprezentaciji Srbije!

Na pitanje zašto je dugo bio bez posla, 31-godišnji trener je odgovorio:

- Moram da priznam, imao sam tri dobre ponude pre Avtodora, ali sam odlučio da sačekam poziv kluba iz jačih liga. Nema sumnje, VTB lige je jedna od tri najjače u Evropi pored turske i španske. Avtodor je tako postao veliki izazov za mene. Sada sam jako srećan u Saratovu - istakao je Dušan Alimpijević.

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.