REPREZENTATIVNA TRANSFER BOMBA! Zvezda Reala MENJA dres sa nacionalnim grbom, evo šta kažu PRAVILA

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Mar.2024, 15:04

REPREZENTATIVNA TRANSFER BOMBA! Zvezda Reala MENJA dres sa nacionalnim grbom, evo šta kažu PRAVILA

Uvek se menjaju, trenutno je ovo na snazi.

Transfer bombe u klupskom fudbalu su veoma česta pojava, ali se ovoga puta dogodila u reprezentativnom. Igrač Real Madrida Brahim Dijaza koji je svojevremeno igrao za reprezentaciju Španije postaće novi igrač Maroka.

Dijaz je poreklom Marokanac, ali je rođen u Španiji gde je i načinio prve fudbalske korake u svom rodnom gradu Malagi, da bi ga karijera kasnije vodila u Mančester siti, Milan i Real Madrid.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Još 2021. godine 24-godišnji Dijaz debitovao je za "crvenu furiju" u prijateljskom meču protiv Litanije, ali od tada nije odigrao niti jedan meč za ovu selekciju.

Prema pravilima FIFA dozvoljeno je da igrač promeni repreznetaciju ukoliko ima manje od tri nastupa za "A" tim i napravili pauzu u reprezentativnom fudbalu od najmanje tri godine, što fudbaler "kraljevskog" kluba ispunjava.

Njegova želja je da zaigra za Maroko i to će se desiti već u narednom reprezentativnom okupljanju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.