RELI: Rabrenović odbranio titulu

Izvor: Sportski Žurnal, 16.Okt.2010, 23:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RELI: Rabrenović odbranio titulu


Istarskim relijem koji je bodovan za domaći šampionat, održanom u okolni Pule, završena je sezona sporta brzina u Srbiji. Od sedam posada sa licencom SAKSS (Sportskog auto karting saveza Srbije) posle devet brzinskih ispita, do cilja je stiglo tri.
Prvo mesto pripalo je italijanskoj posadi Mateo Gamba i Emanuele Inglesi u pežou >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << 207 S 2000, drugi su Luka Kontamesa i Lisa Bolito takođe u pežou.  Vladica Rabrenović i Radmil Radivojević osvojili su 16 mesto u generalnom plasmanu i tako su odbranili šampionske titule u dve konkurencije domaćeg prvenstva.
- Srećni smo, što smo imali mogućnost da učestvujemo na trećem takmičenju, koje je bodovano za naš šampionat, jer smo na taj način odbranili prošlogodišnje titule, kako u generalnom plasmanu, tako i u klasi N3. Reli je bio zahtevan, ali i zabavan, imali smo sreće sa vremenskim uslovima, ali ne i sa pločicama od sistema za kočenje. Već tokom drugog kruga, u sred brzinskog ispita ostali smo bez kočnica. Promenili smo ih, ali su opet otpale i tako još jednom. Na kraju smo završili na 16 mestu u generalnom plasmanu, čime svakako možemo da budemo zadovoljni, ako se uzme u obzir, kakve smo probleme imali. Jedino mi je žao, što je veliki broj naših posada morao da odustane, naročito Borkovići koji su išli odlično – rekao je Vladica Rabrenović, odmah po završenom reliju.
Sezonu odustajanja otvorio je Vladimir Zečević, izletanjem na prvom brzinskom isputi drugog dana. Automobil je praktično uništen, ali je posada na svu sreću prošla bez posledica. U etapi između drugog i trećeg brzinskog ispita braća Borkovići su „izgubili“ treću i četvrtu brzinu i sa samo prve dve i petom, završili brzinac na šestom mestu, što je izazvalo reakcije italijanskih novinara. Nikoli Ratkoviću otkazao je amortizer, što ga je koštalo odustajanja, a Todora Stamenkovića je najverovatnije izdao jedan klip, ventil, ili nešto slično.
Ivan Mandić i Nemanja Stojić u ponosu nekadašnje nacionalne auto industrije jugu 55, ove godine nisu se dali iznenaditi, već su mudrom vožnjom došli do cilja i tako „zaradili“ titulu. Odmah iza njih kroz cilj je prošla još jedan vremešna posada iz Srbije Goran Čulić i Miodrag Stojanac.
V. Šljivić

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.