REČI KAKVE MEKGREGOR NE UPUĆUJE SVAKOME Iskazao apsolutno POŠTOVANJE za njega: Zašto se penzionisao? (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Jun.2023, 16:27

REČI KAKVE MEKGREGOR NE UPUĆUJE SVAKOME Iskazao apsolutno POŠTOVANJE za njega: "Zašto se penzionisao?" (VIDEO)

Velike pohvale.

Rivalstvo Konora Mekgregora i Hosea Alda nekad je bilo najzanimljivije rivalstvo u svetu MMA. Dvojica tada vrhunskih boraca UFC-ove perolake kategorije mesecima su dizali tenziju za svoj međusobni obračun, a sve je kulminiralo krajem 2015. godine.

Napokon su se Hose Aldo i Konor Mekgregor našli u kavezu, a poslednji čin njihovog rivalstva, odnosno sami meč potrajao je samo 13 sekundi. Mekgregor je gotovo pa prvim udarcem u meču nokautirao Hosea >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Alda i postao je novim prvakom UFC-ove perolake kategorije.

Očekivao se njihov revanš u periodu koji sledi, ali do revanša ipak nije došlo. Kako su godine odmicale, tako je rivalstvo Hosea Alda i Konora Mekgregora gotovo palo u zaborav, a njih dvojica s vremenom su postali i prijatelji.

Više od sedam godina nakon njihovog međusobnog obračuna, Hose Aldo je penzionisani MMA borac, a Konor još uvek se nije vratio nakon povrede koju je zadobio u sedmom mesecu 2021. godini. Nijedan od njih više ne pripada elitnom krugu UFC-ovih boraca, ali za razliku od Alda koji se povukao iz MMA, Mekgregor će još jednom pokušati da dođe na sam vrh.

Bio je i 36-godišnji Aldo u pohodu na vrh UFC-ove bantam kategorije, sve do avgusta prošle godine. Aldo je s tri pobede zaredom ušao u meč protiv Meraba Dvališvilija, a pobeda u tom meču verovatno bi ga dovela do novog napada na titulu. Gruzijac se ipak pokazao nepremostivom preprekom i jednoglasnom odlukom sudija porazio je Alda. Nije Aldo više imao volje i energije za nove pokušaje i napustio je UFC i MMA. Mekgregoru nije jasno zašto je to učinio.

- Zašto se penzionisao? Nije li on imao zakazan novi meč? Mislio sam da je na putu ka tituli u bantam kategoriji. Odjednom je završio u boksu i svemu tome. Ne znam zašto se povukao, ali koji god razlog bio, apsolutno poštovanje prema njemu. Pravi borac, nastupao u različitim težinskim kategorijama, osvajao svetske titule i tako dugo je bio jedan od izazivača. Želim mu sve najbolje - rekao je Mekgregor u razgovoru s Megan Olivi.

Ircu kao da je promaknuo Aldov poraz od Dvališvilija nakon kojeg su Hoseovi planovi o tituli u bantamu "pali u vodu". Aldo se nakon odlaska iz UFC-a okrenuo svojoj drugoj ljubavi među borilačkim sportovima, a to je boks.

Ove godine dvaput je ulazio u bokserski ring. Jedan meč bio je egzibicioni protiv Emanuela Zambrana kojeg je porazio jednoglasnom odlukom, a početkom aprila Aldo se borio i protiv Džeremija Stivensa, ali taj meč završen je nerešenim ishodom.

Lepo je ipak videti koliko Mekgregor danas poštuje svog nekadašnjeg rivala i ne propušta da istakne Aldovu veličinu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.