REALOVA NOVA NADA JE DOBILA POZIV: Još od Ronalda niko toliko mlad nije zaigrao za Brazil

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Nov.2023, 11:35

REALOVA NOVA NADA JE DOBILA POZIV: Još od Ronalda niko toliko mlad nije zaigrao za Brazil

U julu je napunio 17 godina.

Napadač Palmeirasa Endrik, koji će preći u Real Madrid 2024. godine, dobio je prvi poziv u seniorsku reprezentaciju Brazila za predstojeće utakmice protiv Argentine i Kolumbije.

Momak koji je 21. jula napunio 17 godina je postao najmlađi igrač koji je dobio poziv u seniorsku selekciju još od Ronalda 1993. godine.

- On ima potencijal da bude jedan od najboljih igrača. Njegov poziv je nagrada, takođe pogled u budućnost >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << - objasnio je selektor Fernando Diniz.

Brazil će 16. novembra u Barankilji igrati protiv Kolumbije, a pet dana kasnije će na Marakani u Rio de Žaneiru ugostiti šampiona sveta Argentinu.

Selkcija koju predvodi Lionel Mesi vodi u južnoameričkim kvalifikacijama sa 12 bodova u četiri meča, dok je Brazil treći sa sedam bodova.

Podsećamo, šest timova iz Južne Amerike će se direktno kvalifikovati za Svetsko prvenstvo 2026. u Sjedinjenim Američkim Državama, Meksiku i Kanadi, dok će sedmi probati da to učini kroz baraž.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.