RAT JE UPROPASTIO SVE: Bili smo ISPRED Barselone, Johan Krojf nas je lično ZVAO!

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Maj.2020, 14:09

RAT JE UPROPASTIO SVE: Bili smo ISPRED Barselone, Johan Krojf nas je lično ZVAO!

Zvezda izgubila mnogo.

Legendarni Dragan Džajić oglasio se za zvanični sajt Crvene zvezde povodom godišnjice od osvajanja Kupa evropskih šampiona u Bariju 1991. godine. Počasni predsenik crveno-belih osvrnuo se i na to šta je klub sa Marakane izgubio raspadom bivše Jugoslavije.

- Tragedija je naša što se sve posle toga raspalo. Sa raspadom Jugoslavije je sve otišlo. Inače bi Zvezda bila mnogo jača. Mi smo pre Barselone bili prvaci Evrope. Nas je Barselona, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ja to stalno spominjem, zvala da odigramo prijateljsku utakmicu kada je Krojf bio trener. Preko Bože Markovića nam je tražio da odigramo jednu prijateljsku utakmicu - rekao je Džajić.

- Daću vam jedan mali primer gde smo bili a šta smo izgubili. Igrali smo protiv Šalkea prijateljsku utakmicu, platili su nam, u to vreme, 150 hiljada maraka, avionske karte za prvu klasa i hotel sa pet zvezdica. Tako bi, između ostalog, Zvezda živela kao velika. To su standardi koje smo mi izgubili i desilo se to što se desilo. Danas su okolnosti drugačije. Taj raspad naše države pogodio je ne samo nas već i Dinamo, Partizan i naročito Hajduk - dodao je Dragan Džajić u razgovoru za zvanični klupski sajt.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda italijanska sportska novinarka Dileta Leota.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.