RAKETE, NAORUŽANI EKSTREMISTI I OTMICE: Oglasio se srpski fudbaler koji igra u Izraelu i opisao kakvo je stanje

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Okt.2023, 12:44

RAKETE, NAORUŽANI EKSTREMISTI I OTMICE: Oglasio se srpski fudbaler koji igra u Izraelu i opisao kakvo je stanje

Detalji užasa.

Palestinski ekstremisti iz pojasa Gaze infiltrirali su se na jug Izraela i ispalili hiljade raketa u tu zemlju, pošto je organizacija Hamas, vladajuća u pojasu Gaze, objavila početak nove operacije.

Desetine borbenih aviona izraelske vojske trenutno gađaju brojne mete koje pripadaju organizaciji Hamas u Pojasu Gaze.

- Mi smo u ratu i pobedićemo - rekao je izraelski premijer Benjamin Netanjahu u poruci Izraelcima.

Oglasio se >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i nekadašnji fudbaler Partizana Nikola Terzić, koji trenutno nastupa u Izraelu.

Podsetimo, Terzić je nedavno sporazumno raskinuo ugovor sa Partizanom i odlučio da karijeru nastavi u drugoligašu iz pomenute zemlje, Hapoelu Um al-Fahmu.

- Osećam se bezbedno, pre svega što sam na 40 minuta udaljen od Tel Aviva i da se ovde kod mene trenutno, nadam se i da neće, ne čuje nijedan alarm - rekao je Terzić u razgovoru za Sportal i potom dodao:

- Trebalo je da krenemo, ali nismo imali trening. Čekamo da vidimo šta će se dešavati. Pratim iz minuta u minut vesti da vidim šta se dešava. Video sam da je pušteno ovih 5.000 raketa, izraelska vojska kaže da nije toliko nego 2.500. Još je nekako sveže, tek se odvijaju ti napadi, možda će sve stati.

- Nisu u pitanju samo rakete. Ono što sam ja video preko video snimaka da i ljudi u džipovima, kamionima, izlaze po 5-6 njih, vojnici Hamasa idu ulicom i napadaju policijske automobile, pucaju na njih. Tako da ima i napada i na ulici. Takođe, ono što sam uspeo da pročitam jeste da ima i otmica. Da vojnike vode kao zarobljenike, to je jedino što sam uspeo da pročitam i vidim na snimcima – zaključio je Terzić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.