RADNIČKI IMA NOVOG TRENERA: Bivši igrače Zvezde šef struke tima iz Niša

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jun.2023, 10:38

RADNIČKI IMA NOVOG TRENERA: Bivši igrače Zvezde šef struke tima iz Niša

Bio je pomoćnik u Nišu pre dve godine.

Fudbaleri Radničkog iz niša započeli su pripreme za novu sezonu. Prozivku igrača obavio je novi šef stručnog štaba, Nikola Trajković (42). On se, uz sportskog direktora kluba, Aleksandra Jovanovića, obratio medijima i predstavljeni su plan priprema i očekivanja u predstojećoj sezoni.

A post shared by FK Radnički Niš (@fkradnickinis)

Nikola je bio šef struke u norveškom niželigašu Flekeroju, ali ima iskustvo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << rada u Nišu, gde bio je saradnik Radoslava Bataka pre dve godine. Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde, Vojvodine, mađarskog Đera, u Radnički dolazi pravo iz stručnog štaba švedskog Malmea.

- Tačno je, mogao sam da nastavim da radim u Malmeu, koji je prvi na tabeli u Švedskoj, najtrofejniji skandinavski klub, ali ja ne želim da budem u zoni komfora. Volim da imam neki izazov ispred sebe, ne plašim se, želim da napravim neki ozbiljniji iskorak u karijeri. Mnogi su mi pričali da povratak u srpski fudbal nije prava stvar u ovom trenutku, ali ja sam ovde rođen, ovo je moja zemlja. I pravo da vam kažem, počastvovan sam da sam ponovo u Radničkom. Dobro znam gde sam došao. Jesam dugo u inostranstvu, ali odlično poznajem prilike u srpskom fudbalu. Dobro znam šta znači ime Radničkog, ali možda je dobar momenat da se okrenemo budućnosti, ne zato što je prošlost bila nedovoljno dobra, naprotiv, bila je sjajna i daje nam obavezu da još jače radimo. Ali, okolnosti su se promenile, neki klubovi koji su igrali finale Kupa šampiona, sada ne mogu ni da dođu do kvalifikacija za Ligu šampiona i generalno treba da se okrenemo budućnosti - poručio je strateg na predstavljanju medijima u Nišu.

Već je angažovano pet novih igrača.

– Sa nama su petorica novih igrača. Došli su Pavle Ivelja, Vasilije Bakić, Milorad Stajić, Luka Frei i Jakub Abusa. Pokušaćemo da dovedemo još dva ili tri dobra pojačanja, a videćemo šta se nudi na tržištu – istakao je sportski direktor Aleksandar Jovanović.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.