RAČUNICA JE JASNA: Srbija samo OVAKO može do prvog mesta u grupi i sudara sa Špancima tek u finalu (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Sep.2017, 10:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RAČUNICA JE JASNA: Srbija samo OVAKO može do prvog mesta u grupi i sudara sa Špancima tek u finalu (FOTO)

Mnogo toga biće jasnije već danas.

Košarkaška reprezentacija Srbije odigrala je tri, na papiru, najjače utakmice u grupi na Evrobasketu – pobedila je Letoniju i Tursku, a izgubila od Rusije. S obzirom na taj poraz od Rusije, “Orlovi“ mogu da budu prvi jedino ako se nađu u krugu sa Rusijom i Letonijom, odnosno da sve tri selekcije posle pet odigranih utakmica budu imale isti skor.

Srbija u mečevima sa tim rivalima ima +7, Rusija je trenutno na +3, a Letonija >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na -10. Dakle, da bi tim Aleksandra Đorđevića bio prvi, potrebno je da Letonija pobedi Rusiju, ali sa najviše 17 poena razlike.Taj meč igra se već danas od 13:15 posle koga će biti sve mnogo jasnije.

BOGDAN SVE OBJASNIO: Tuku me, ali bijemo i mi, ovo je EP ! (FOTO)

SALE NAPRAVIO IZUZETAK: Đorđević posle Turske odao priznanje jednom igraču!

🏀@FIBA Eurobasket 2017

🔥Group Phase - Group D, RUSSIA 🇷🇺 vs. 🇱🇻 LATVIA

📺14:15 (GMT+3)

➡https://t.co/Kk0UKRevvi pic.twitter.com/8R4UWlYbec

— JETWIN (@jetwinps) September 5, 2017

Dodatni uslov jeste da Letonija posle pobedi i domaćina Tursku, kao i da se mečevi sa autsajderima Velikom Britanijom i Belgijom odviju prema predviđanjima.

Ako bismo završili na 1. mestu, u osmini finala bismo najverovatnije igrali protiv Mađarske, dok bi u četvrtfinalu protivnik našeg tima bio ili drugoplasirani tim grupe A ili trećeplasirani iz grupe B. Drugoplasirani tim će biti poraženi iz duela Francuska - Slovenija, a za treće mesto u grupi B je potpuno zamršena situacija i tu mogu biti i Italija i Litvanija i Nemačka, dok nešto manje šanse ima Gruzija.

U slučaju da Rusija savlada Letonce, Srbija će najverovatnije završiti na 2. mestu. Prema trenutnoj situaciji u grupi C, sa kojom se ukrštamo, to će najverovatnije biti reprezentacija Crne Gore, ukoliko opravda ulogu favorita protiv Češke i Rumunije u poslednja dva kola.

Potencijalno četvrtfinale u tom slučaju donelo bi nam duel protiv prvoplasirane ekipe grupe A, ili četvrte iz grupe B. Za prvo mesto u A grupi će se boriti u direktnom duelu Slovenija i Francuska, dok je u grupi B sada sve moguće i sve ekipe su u igri, za sada je tu Gruzija.

Ukoliko bi Orlovi došli do polufinala, tamo bi ih najverovatnije čekala Španija, koja doduše mora u direktnom duelu sa Hrvatskom da potvrdi 1. mesto u grupi C.

MEĐUSOBNI DUELI

Srbija – Letonija 82:72

Srbija – Rusija 72:75

Rusija – Letonija (utorak, 13.15)

Grupa "D":

1. Rusija 3-0

2. Letonija 2-1

3. Srbija 2-1

4. Turska 1-2

5. Belgija 1-2

6. Velika Britanija 0-3

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.