QPR dovodi Vijalija

Izvor: B92, 02.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

QPR dovodi Vijalija



Legendarni italijanski fudbaler i bivši menadžer Čelsija Đanluka Vijali kandidat je za novog menadžera engleske drugoligaške ekipe Kvins Park Rendžers. Ekipu iz zapadnog Londona ove godine je preuzeo tandem čelnici Formule 1 Berni Eklstoun - Flavio Brijatore, a Italijan je došao na ideju da angažuje svog zemljaka pošto je zbog lošeg početka sezone otpušten Džon Gregori.

Vijali je tokom fudbalske karijere nastupao sa velikim uspehom za Sampdoriju i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Juventus, sa kojim je osvojio Ligu šampiona 1996, pre nego što je prešao u Čelsi, u jeku revolucije Kena Bejtsa.

On je u februaru 1998. preuzeo mesto menadžera od Ruda Gulita, još uvek ne završivši igračku karijeru. U prva tri meseca na klupi kluba on je osvojio Liga kup i kup pobednika kupova, ali nije uspeo da transformiše Čelsi u šampionski tim, pa je 2001. napustio ekipu.

Posle toga Vijali je sedeo na klupi Votforda, sa kojim nije imao uspeha u pohodu ka promociji u Premijer ligu.

Upravo to je stvorilo utisak da Vijali nije preterano uspešan u rukovođenju ekipama bez svetskih zvezda, pa je njegov potencijalni angažman na Loftus Roudu tim veće iznenađenje.

Igračima treba neko ko će ih motivisati", tvrdi Berni Eklstoun. „Ne treba im neko ko će im reći šta da rade, nisu oni glupi. Njima treba neko ko bi ih uverio da mogu da pobede. Igrači čelsija igrali su za Žozea Murinja".

QPR posle osam kola stoji na začelju Čempionšipa sa samo tri boda i bez ijedne pobede, a najbliži rival beži mu tri boda (s tim što „Policajci" imaju meč manje).

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.