Izvor: Politika, 11.Sep.2011, 23:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pun pogodak s klupe

OFK Beograd – Rad 2:1 (0:1). – Domaćinu bolju igru i golove donele rezerve

U prvih 45 minuta igralo se kako je Rad hteo, a u drugom poluvremenu je na igralištu gospodario OFK Beograd. Gosti su iskoristili jednu šansu kad su bili bolji, domaćin dve kad je došlo njegovo vreme i zasluženo pobedio s 2:1 (0:1).

Preokret su donele rezerve. Tim s Karaburme se prenuo kada je u 53. minutu Rodić pogodio u glavu Purovića, koji je sa zemlje pucao tamo gde golman Rada >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << to nije očekivao.

Pitanje pobednika je rešio Mijić u 77. minutu. Sa nešto više od 20 metara je raspalio po lopti, a Radovom golmanu nije pomoglo ni što se bacio.

Posle toga kao da je splasnulo htenje gostiju s Banjice, koji su kako je odmicala utakmica bili u sve podređenijoj ulozi. Kao da su stali posle 47. minuta kada je Stojiljković napravio dar-mar kraj korner-linije i izvanredno centrirao. Kojiću je lopta pala na volej, ali joj on sa šest-sedam metara nije našao put u mrežu.

Posle toga je nekako stao i Stojiljković, koji je ne samo imao nekoliko uspešnih akcija, nego je i doveo Rad u vođstvo u 44. minutu. Pršo je poveo protivnapad i pravovremeno uposlio Stojiljkovića. On je s desnog krila zalomio u sredinu i sa ivice šesnaesterca matirao Lukača školskim udarcem u golmanovu levu stranu.

Rad, međutim, tu prednost, stečenu pri samom kraju prvog poluvremena nije umeo da sačuva u nastavku. Zamene koje je izvršio trener Đurđević preporodile su igru OFK Beograda. Pored dvojice strelaca vrlo zapažen je bio i Batioha, tako da su potezi s klupe rešili ishod malog beogradskog derbija.

Stadion: Omladinski. Gledalaca: 550. Sudija: Vasić (Novi Žednik). Strelci: 0:1 Stojiljković (44), 1:1 Purović (53), 2:1 Mijić (77). Žuti kartoni: Pavlović, Kecojević (OFK Beograd) i Raspopović (Rad).

OFK BEOGRAD: Lukač 7, Petković 7, Rodić 6, Brkić 5 (od 46. Purović 7), Kecojević 6, Marković 7, Pavlović 6, Nikolić 7, Milić 5 (od 46. Batioha 7), Osmanagić 7, Simić 5 (od 52. Mijić 7). Trener: Đurđević.

RAD: Kesić 6, Pantić 7, Leković 6 (od 75. Božičić –), Koković 6 (od 80. Đurđević –), Pajović 6, Mitrović 6, Stojiljković 7, Raspopović 6, Kojić 6, Pršo 6 (od 46. Perović 6), Andrić 6. Trener: Petrović.

I. Cvetković

objavljeno: 12.09.2011

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Zvezda pobedila BSK sa 2:0

Izvor: NaDlanu.com, 11.Sep.2011

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su kao domaćin BSK iz Borče sa 2:0, u utakmici četvrtog kola Super lige Srbije... Golove za crveno-bele postigli su Brazilci Kadu Mendeš u 50. i Bruno Mezenga u 61. minutu. Domaći igrači su posle slabe igre u prvom poluvremenu pojačali tempo u drugih 45 minuta,...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.