Puma se baš i nije potrudila: Da li su garniture dresova Srbije samo kopija? (FOTO)

Izvor: BKTV News, 21.Mar.2018, 19:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Puma se baš i nije potrudila: Da li su garniture dresova Srbije samo kopija? (FOTO)

Razočaravajuće otkriće

U senci promene kapitena fudbalske reprezentacije Srbije ostala je promocija dresa Orlova, a pogled na opremu u kojoj će naši fudbaleri učestvovati na SP u Rusiji govori da je takav stav javnosti (ne)opravdan.

Iako je zvanično predstavljena samo gostujuća garnitura, u javnosti se nespretno pojavio i izgled primarnih dresova.

U oba slučaja najjači utisak ostavlja sličnost dizajna sa nekim ranijim opremama takođe proizvedenim >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << od strane Pume, a da li se radi o nedostatku kreativnosti poznate nemačke kompanije procenite sami.

Gostujući dres Srbije, veoma podseća na drugu garnituru Italijana u sezoni 2015/16, a glavne razlike su u kragni i poziciji grba.

Najveća razlika u dizajnu kragne: Gostujući dresovi Srbije i Italije; FOTO: FSS, Wikimedia

Još veće iznenađenje predstavlja verzija za utakmice u kojima je Srbija Domačin. Tokom druženja sa Draganom Bjelogrlićem reprezentativci su otkrili i dizajn prve garniture i izazvali "deža vi" revnosnih fudbalskih hroničara, s obzirom na to da su razlike u odnosu na dresove Austrije i Švajcarske iz sezone 2016/17. praktično minimalne.

Već viđeno: Dresovi Srbije, Švajcarske i Austrije; FOTO: Instagram, Youtube, Wikimedia

Kad se sve sabere, razočaravajući učinak prestižnog prozivođača sportske opreme, pa je utisak da će Srbija bez prepoznatljivog "identiteta" izaći na najveću fudbalsku smotru.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.