Izvor: MozzartSport.com, 19.Okt.2021, 00:18

Puklo u Finiksu, Ejton čekao supermaksimalni ugovor i dobio ćorak!

Sansi mogu da izgube prvog pika bez nadoknade

Trese se Finiks, trese se Arizona, a cela zemlja gleda u neverici – Finiks Sansi nisu uspeli da se dogovore s Deandreom Ejtonom oko produžetka ugovora pre isteka poslednjeg roka što znači da će prvi pik s NBA drafta 2018. ući u naredno leto kao ograničeni slobodni agent!

To znači da Finiks i dalje ima mogućnost da zadrži Ejtona, ali će morati da se bori s drugim klubovima koji će moći da mu ponude >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ugovor. Ono što drugi ponude, Finiks će moći da izjednači, ali kako stvari stoje klub bi sada mogao da izgubi svog prvog pika bez ikakve nadoknade!

Četvrtak, 4.00: (1,40) Finiks (14,0) Denver (3,35)

Ejton je danima unazad čekao da mu klub ponudi supermaksimalni ugovor, ali vlasnik Robert Sarver nije bio ni blizu 172.500.000 dolara za pet godina, što je suma koja bi uz određene uslove mogla da se podigne i na 207.000.000 dolara! Umesto toga Sarver je jednom od svojih najboljih igrača ponudio ruki ekstenziju koju je on momentalno odbio.

Američka košarkaška javnost ponovo bruji o tome kako je Sarver još jednom potvrdio da je jedan od najlošijih gazda NBA klubova, odnosno kako mu poslovna strategija nije jača strana. Čovek koji je na čelu franšize već 17 godina doveo je istu do situacije da godinama luta u mraku, bez ikakve ideje kako da gradi dalju budućnost tima. Haotičnost Sarverovog rada osetio je na svojoj koži i Igor Kokoškov kome u kratkom trenerskom mandatu na klupi Sansa nije postavljen nikakav temelj, već je ekipa bez glave i repa bila vođena do momenta kada je srpski trener neizbežno dobio otkaz.

Pravu renesansu je klub ipak doživeo s dolaskom Montija Vilijamsa na klupu, a Krisa Pola u tim. Finiks je prošlu sezonu završio kao finalista NBA lige, a nedugo zatim 36-godišnjem Polu je produžen ugovor za još četiri godine u vrednosti od 120.000.000 dolara. Pre nepun dan Finiks je dao i novi ugovor Majkalu Bridžisu koji je prihvatio ruki ekstenziju u visini od 90.000.000 dolara za naredne četiri godine.

Ejton je igrački procvetao kod Montija Vilijamsa, ekspresno je sazreo kao igrač i postao sila ekipe u oba smera. Stvorio je s trenerom snažnu vezu tokom ove dve godine zajedničkog rada. Prošle sezone beležio je prosečno dabl-dabl sa 14,4 poena i 10,5 skokova, uz 1,2 blokade! Napredna statistika sajta ESPN pokazala je da je njegov procenat ubačenih šuteva iz igre od 66 odsto u prošlosezonskom plej-ofu najbolji u istoriji NBA! Bar 50 odsto lopti ubacivao je u 17 uzastopnih utakmica doigravanja, a samo je Šakil O’Nil 2006. godine imao duži niz od njega.

Sada su i Finiks Sansi i Deandre Ejton na ozbiljnom testu!

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Puklo u Finiksu, Ejton čekao maksimalni ugovor i dobio ćorak!

Izvor: MozzartSport.com, 19.Okt.2021

Sansi mogu da izgube prvog pika bez nadoknade..Trese se Finiks, trese se Arizona, a cela zemlja gleda u neverici – Finiks Sansi nisu uspeli da se dogovore s Deandreom Ejtonom oko produžetka ugovora pre isteka poslednjeg roka što znači da će prvi pik s NBA drafta 2018. ući u naredno leto kao ograničeni...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.