Pukla prva milijarda, plavi ili crveni deo Mančestera? (foto)

Izvor: Sportske.net, 09.Sep.2019, 12:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pukla prva milijarda, plavi ili crveni deo Mančestera? (foto)

Prvi put u istoriji je potrošena neverovatna suma u svetu fudbala.

Ludilo letnje pijace je završeno, većina top pet liga je završila svoje poslove do drugog septembra, dok su Englezi ove godine svoje kupovine završili par dana uoči početka Premijer lige. Ipak i taj kratki period je bio dovoljan da neko konačno sruši granicu od milijardu evra kada se govori o transfer izdacima.

Ponosni vlasnik ovog rekorda je Mančester Siti.

Iako je delovalo da su >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << "građani" nešto manje poslovali tokom leta, klub sa "Etihada" je prvi srušio ovu magičnu granicu. U plavi deo Mančestera su ovog leta došli Rodri za 65 miliona evra, Kanselo iz Juventusa za sličnu sumu a vratio se i Anhelinjo iz PSV-a za sumu od dvanaest miliona evra. Ova tri veća transfera su bila dovoljna da se sruši pomenuta cifra.

Još dva kluba su blizu "magične" granice. To su PSŽ koji je do sada potrošio 913 miliona evra, Real Madrid tek jedanaest manje.

U top pet su još Junajted i Juventus. Komšija iz crvenog dela Mančestera je potrošio 'tek' 751 miliona evra, dok je "stara dama" teška 719 miliona evra.

Naredna prilika jeste januar, da li će Siti dobiti novog drugara u društvu milijardera?

First billion euro squad in football history: @ManCity invested an estimated €1.014 bn in transfer fees (add-ons included) to sign current players; @PSG_inside (€913M) & @realmadrid (€902M) not that far; more in last @CIES_Football Weekly Post ➡️ https://t.co/FArDQRyXFj pic.twitter.com/hVrBAKDkpp

— CIES Football Obs (@CIES_Football) September 9, 2019

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Juve najbliži supertalentovanom Nemcu!

Izvor: Sportske.net, 09.Sep.2019

"Bjankoneri" vode u trci za mladim reprezentativcem Nemačke...Kai Haverc važi za jednog od najtalentovanijih fudbalera na svetu...Produk je Bajerove akademije fudbala, u Leverkuzenu je od svoje 11. godine...Postao je najmlađi igrač u istoriji Bundeslige sa 50 upisanih nastupa, imao je samo 18 godina...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.