Pucanj u Mamića je pucanj u sve nas

Izvor: Mondo, 28.Avg.2017, 22:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Pucanj u Mamića je pucanj u sve nas"

Selektor Hrvatske Ante Čačić uoči utakmica reprezentacije govorio i o oružanom napadu na prvog čoveka Dinama.

Foto: Anadolija/Stipe Majić

Ranjavanje Zdravka Mamića neizbežna je tema u Hrvatskoj, a ovog ponedeljka dotakao je i selektor tamošnje reprezentacije, Ante Čačić.

Na početku svog obraćanja pred kvalifikacione mečeve on je prokomentarisao ranjavanje prvog čoveka Dinama kod Tomislavgrada u BiH.

"To je pucanj u sve nas ako >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << hoćete, bez obzira radili vi u fudbalu ili ne. Ako ulica uzima pravdu u svoje ruke, onda smo svi mi u velikoj banani", rekao je Čačić

Poručio je kako to nije tema samo za sve one koji rade u hrvatskom fudbalu, nego i tema za celo hrvatsko društvo.

Hajdukovci o Mamiću: Zdravko, ko te ubije...

Kada je fudbal u pitanju, Čačić je u tabor tamošnje reprezentacije pozvao napadača Ivana Santinija, pošto Nikola Kalinić nije u najboljoj formi zbog nedavnog prelaska u novi klub, italijanski Milan, kao i smanjenog kontinuiteta u radu.

Čačić se osvrnuo na status Luke Modrića koji je bio meta kritika hrvatske javnosti zbog odbijanja da inkriminira Zdravka Mamića prilikom svedočenja u procesu koji se vodi protiv bivšeg izvršnog potpredsjednika Dinama.

"Luka Modrić je naš kapiten, to je najbolji vezni igrač na svetu. Nikad mu ne bi palo na pamet da ostavi hrvatsku reprezentaciju", kazao je Čačić.

Čačić je izjavio kako je razgovarao i sa bivšim hrvatskim kapitenom Darijom Srnom o eventualnom povratku u reprezentaciju, s obzirom da njegovu poziciju na terenu pokriva mladi Šime Vrsaljko, ali Srna je ostao pri svojoj odluci od pre godinu dana.

Nakon hrvatske pobjede nad reprezentacijom samoproglašene, takozvane "republike Kosovo" od 6:0, Čačić je najavio sasvim novu utakmicu i novu igru.

"Mislim da je ovo jedna nova utakmica i moramo se na taj način i pripremiti za nju, učiniti sve da budemo na svom nivou, a onda i očekivati da će kvalitet biti dovoljan da dođemo do željena tri boda", rekao je Čačić i dodao:

"O Turskoj ćemo razgovarati posle Kosova. Sigurno je da ćemo kroz ovih pet treninga do Kosova neke stvari provlačiti kroz treninge, a koje će nam biti korisne za utakmicu u utorak protiv Turaka",
zaključio je Čačić.

Hrvatska reprezentacija u okviru evropskih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, koje će se naredne godine igrati u Rusiji, 2. septembra u Zagrebu igra utakmicu protiv takozvanog "Kosova", dok 5. septembra igra protiv Turske u Eskišehiru.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.