Izvor: MozzartSport.com, 22.Jun.2021, 19:15

Puca bomba: Ajaks kupuje kapitena Fajenorda sa siću

Stiven Berghujs ide za 4.000.000 evra

Izgleda da će pući transfer bomba u holandskom fudbalu: Ajaks je rešio da Fajenordu otme kapitena. Štaviše, velikan iz Amsterdama je zvaničnim dopisom obavestio čelnike najvećeg rivala da je spreman da kupi Stevena Berghujsa.

Po bagatelnoj ceni. Svega 4.000.000 evra, koliko iznosi otkupna klauzula u ugovoru 29-godišnjeg krilnog veziste. Bez ograničenja, što znači da ista cena važi za sve klubove, a da pritom ne >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << postoji opcija zaštite od napada Ajaksa.

Ovakav scenario stidljivo je nagoveštan pre mesec i po dana. Direktor Ajaksa, Mark Overmas poverio se holandskim medijima kako Kopljanici prate nekoliko tamošnjih reprezentativaca i da imaju mogućnost da ih plate. Niko nije smeo da se zakune da je Berghujs taj, ali su kockice polako počele da se slažu. Naročito posle najave da bi klub mogao da napusti David Neres. Mada, ni tad niko nije bio toliko siguran. Čak su informacije od ponedeljka ukazivale da je Norič ušao u trku za kapitena Fajenorda, ali se povratnik u Premijer ligu opredelio sa Milota Rašicu iz Verdera za 10.000.000 evra.

Kad je transfer u Englesku propao, Ajaks je povukao ne baš popularan potez. Ako istraje i aktivira klauzulu, Fajenord će ostati nemoćan i moraće da prizna da je od prvaka države lošiji ne samo na fudbalskom terenu, nego i na tržištu.

U istoriji rivalstva Fajenorda i Ajaksa samo 15 fudbalera je prešlo iz Roterdama u Amsterdam. Pri čemu su samo sedmorica direktno završila u taboru mrskog rivala, a ostali dolazili zaobilaznim putem. Među njima i legendarni Vim Jansen. Znatno je duža lista onih koji su se kretali suprotnim smerom, a na njoj je najveće ime holandskog fudbala svih vremena, Johan Krojf.

Kao treneri, na klupama oba tima sedeli su i Leo Benhaker i Ronald Kuman, pa kad je tako, zašto ne bi mogao i Stiven Berghujs, strelac 70 i asistent za 48 golova u Erediviziji od leta 2016?

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Puca bomba: Ajaks kupuje kapitena Fajenorda za siću

Izvor: MozzartSport.com, 22.Jun.2021

Stiven Berghujs ide za 4.000.000 evra..Izgleda da će pući transfer bomba u holandskom fudbalu: Ajaks je rešio da Fajenordu otme kapitena. Štaviše, velikan iz Amsterdama je zvaničnim dopisom obavestio čelnike najvećeg rivala da je spreman da kupi Stevena Berghujsa...Po bagatelnoj ceni. Svega 4.000.000...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.