Prvih 100 dana - Ovo su pet stvari koje je Lopetegi promenio u Realu

Izvor: Sportske.net, 21.Sep.2018, 10:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvih 100 dana - Ovo su pet stvari koje je Lopetegi promenio u Realu

Danas je kraj medenog meseca i mogu da se daju prve ocene o novom Realu.

Žulen Lopetegi je platio otkazom na samom početku Mundijala novi posao u Realu, ali za njega je to bila životna prilika.

Dočekan je sa skepsom, mediji su požurili da ga predstave kao petu opciju, tek kada je Florentino Perez dobio korpe od Anćelotija, Leva, Nagelsmana, Kontea posle neočekivanog odlaska Zidana.

Lopetegi do sada ima dva kiksa, izgubio je Superkup Evrope u "Madrilenju", >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << a remizirao je u Bilbaou. Iskušenja slede, za vikend je Real veliki favorit protiv Espanjola, ali već u sredu putuje u Sevilju na "Pizhuan".

Šta se promenilo?

1. Ronaldo - Odlazak najboljeg strelca ostavio je prazninu u golovima, ili se makar tako mislilo. Ali, bez Kristijana je do sada Real postigao tri gola više nego u istom broju utakmica prošle sezone, Benzema je prvi strelac sa pet golova, Bejl je dao 4, Ramos 3...Uz to, odbrana je primila pet golova, dva manje nego prošle sezone.

2. Posed - Ovaj tim ima veći posed nego Zidanov i više pasova, istina više gube loptu, a oduzimaju je u istom procentu kao prošle sezone.

3. Formacija - Tu Lopetegi meša karte između 4-3-3 kada igraju Asensio, Bejl i Benzema, ili 4-4-2, kada su Bejl i Benzema špicevi, a zaboravljeni Ljorente dobija priliku u rombu.

4. Manji broj igrača - Lopetegi ne rotira puno, 15 igrača su manje više standardni, ostali odigraju tek poneki minut.

5. Ne veruje pojačanjima - Sem Kurtoe koji je potisnuo Ramosa (Lopetegi je odlučio da ne rotira golmane, ostali ne igraju. Marijano je dobio 17 minuta i dao gol Romi, Vinisijus je sa Kastiljom, dva puta je sedeo na klupi prvog tima, a Odriozole nema na mapi, Karvahal je uz Ramosa jedini igrač koji je odigrao svaki minut.

Za sada stvari idu dobro, videćemo ipak kada stignu teži rivali u šampionatu, sve u svemu čini se da se ništa značajno nije promenilo...

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.