Prvi veliki skalp u Nišu: Metalac ide kući, Vrščanima drama na otvaranju!

Izvor: MozzartSport.com, 19.Feb.2015, 19:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi veliki skalp u Nišu: Metalac ide kući, Vrščanima drama na otvaranju!

Vršac se bolje snašao u penal završnici i slavio u četvrtfinalu Kupa Srbije - 78:73

Vrščani šokirali učesnika ABA lige! Vršac Svislajon iznenadio je valjevski Metalac savladavši ga u četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća rezultatom 78:73 posle velikog preokreta u drugom poluvremenu! Heroj pobede autdsjdera iz Vojvodine bio je Dejan Davidovac kome ruka nije drhtala kada je sa linije penala donosio odgovor na pitanje o prvom polufinalisti Kupa.

Najzaslužniji >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << za iznenađenje koje su priredili Vojvođani bio je Dejan Davidovac upisao je 16 uključujući i ključna slobodna bacanja u finišu, Stefan Balmazović ubacio je 17 pona, dok je Dragan Apić dodao 14 poena i 12 skokova. S druge strane, u bledoj ekipi Metalca prednjačili su Nemanja Protić i Nikola Jevtović sa po 11 ubačenih poena.

Od sudijskog podbacivanja videli smo nešto potpuno suprotno od onoga što se očekivalo od Metalca i Vršca. Dve ekipe koje mnogo polažu na šut za tri poena, Kup su otvorile u očajnom šuterskom raspoloženju - Valjevci su pogodili jednu trojku iz pet pokušaja, dok su Vrščani bili još lošiji (0/5), pa smo gledali igru „na koš manje“. Tim Vladimira Đokića bio je u minusu tokom većeg dela prve deonice, jedino je Jevtović bio raspoložen u redovima ABA ligaša, da bi u samom finišu proradili rezervisti Protić i Todorović koji donose svojoj ekipi minimalnu prednost u ovom periodu (14:13). U drugom kvartalu smo, pak, gledali nešto sasvim drugačije, a u svojevrsnoj jurnjavi se bolje snašao valjevski tim koji je pogodio nekoliko šuteva, pre svih Protić i Malešević, te je odmah na startu došao nadomak dvocifrene razlike (30:21), što je skoro u potpunosti uspeo da sačuva do odlaska na odmor – 40:33.

Iako je Metalac imao 12 poena viška na početku drugog poluvremena, Apić i Balmazović vraćaju Vojvođane u igru, Vršac pravi veliku seriju i preuzima vođstvo krajem trećeg perioda (50:47), dok Valjevci postaju sve nervozniji. U tim trenucima publika u Čairu prvi put na parketu videla je i Slavka Vraneša koji je pozdravljen ovacijama na svom debiju za Metalac, ali ni to nije pomoglo Đokićevoj ekipi, pošto je Stefan Balmazović nastavio da zatrpava koš protivnika pogodivši četiri trojke u trećoj deonici i Vrščani su sa plus četiri ulaščo u odlučujuću četvrtinu (59:55).

Metalac je nastavio mlaku partiju i u poslednjih 10 minuta, te nije umeo da odgovori na zonsku odbranu Vršca. Favorit je srljao iz greške u grešku, da bi Dušan Kutlešić trgnuo svoj tim pred sam kraj, ponovo se orobudio i Protić, pa se ušlo u triler završnicu! A tamo smo videli neorganizovani i anemični Metalac koji smo gledali u čitavom drugom poluvremenu, dok je Davidovac bio nemilosrdan sa linije penala za prvu senzaciju na ovogodišnjem Kupu Koraća – 78:73!

-----------------------------------------------------------------------------

METALAC - VRŠAC 73:79

/14:13, 26:20, 15:26, 18:19/

Dvorana: Čair

Gledalaca: 1000

Sudije: Obrknežević, Pecelj, Sedlar

METALAC: Malešević 10, Protić 11, Kutlešić 10, Otašević 2, Jevtović 11, Jošilo 10, Ljubičić 2, Rakićević, Radulović, Vraneš 1, Todorović 9, Vuksanović 7.

VRŠAC: Radivojević, Riboskić 8, Dimić 10, Tanasković, Apić 14, Davidovac 18, Petrović, Mitrović 3, Tomašević 6, Cvetanović, Balmazović 17, Savović 2.

----------------------------------------------------------------------------

ČETVRTFINALE:

Metalac – Vršac 73:78 (14:13, 26:20, 15:26, 18:19)

/Protić 11, Jevtović 11 – Davudivac 18, Apić 14/

21.00 Partizan – Vojvodina

Petak:

17.00 Mega Leks – FMP

21.00 Crvena zvezda – Konstantin

(FOTO: MN Press)

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Pao prvi skalp u Nišu: Metalac ide kući, Vrščanima drama na otvaranju!

Izvor: Press, 19.Feb.2015

Vršac se bolje snašao u penal završnici i slavio u četvrtfinalu Kupa Srije - 78:73 . Vrščani šokirali Aba ligaše! Vršac Svislajon šokirao je Valjevski Metalac savladavši ga u četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća –...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.