Prvi trofej u istoriji za Svonsi, Laudrupovi labudovi osvojili Liga kup!

Izvor: Blic, 24.Feb.2013, 19:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi trofej u istoriji za Svonsi, Laudrupovi "labudovi" osvojili Liga kup!

Fudbaleri Svonsija osvojili su prvi pehar pošto su u finalu Liga kupa Engleske pobedili Bredford sa ubedljivih 5:0 i na najbolji mogući način proslavili ulazak u novi vek klupske istorije.

Klub iz Velsa osnovan je 1912. i 101 godinu čekao je na prvi trofej, do kog su došli na legendarnom Vembliju pod dirigentskom palicom Mihaela Laudrupa pred kojim je bez sumnje uspešna trenerska karijera.

Svonsi je tako na surov način prekinuo bajku fudbalera Bredforda, koji su >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na putu do finala rastužili navijače Nots Kauntija, Votforda, Bartona, Vigana, ali i još dva premijerligaša - Arsenala i Aston Vile.

Ipak, četvrtoligaš je u borbi za trofej Liga kupa morao da položi oružje pred raspoloženim "labudovima". Već u 16. minutu Nejtan Dajer je doveo Svonsi u vođstvo, da bi se pred odlazak na odmor u strelce upisao i Miču.

Dajer je u 48. minutu drugim pogotkom povisio na 3:0, a da su kola Bredforda krenulo nizbrdo pokazalo je i isključenje golmana Djuka koji je skrivio penal i morao u svlačionicu.

De Guzman je sa bele tačke pogodio donji levi ugao, u samom finišu se isti igrač pobrinuo za konačnih 5:0, ali pesmu navijača Bredforda ništa nije moglo da prekine, a erupcija oduševljenja nastala je u 87. minutu kada su njihovi ljubimci uputili prvi udarac ka golu osvajača Liga kupa.

Povezane vesti: Laudrup: Nismo vrh Premijer lige, ali je izvanredno osvojiti trofej sa malim klubom Arsenal sramnom eliminacijom pomogao Bredfordu da reši finansijske probleme

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Liga kup: "Labudovi" surovo prekinuli bajku Pepeljuge iz Bredforda (FOTO)

Izvor: Sportal.rs, 24.Feb.2013

Padali su pred Bredfordom, Votford, Barton, Vigan, Arsenal i Aston Vila na putu ka finalu Liga Kupa, ali je ipak tim iz Svonsija bio nepremostiva prepreka za tim iz Zapadnog Jorkšira.

Nastavak na Sportal.rs...

SVONSIJU LIGA KUP: Igrači Bredforda izgubili šansu da spavaju sa suprugom navijača! (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 24.Feb.2013

U finalu drugog po značaju kupa Engleske, Svonsi je pobedio četvrtoligaša Bredford (5:0) i osvojio prvi trofej od kada se takmiči u engleskom šampionatu

Nastavak na Telegraf.rs...

Svonsi majstorski do Liga kupa!

Izvor: Mondo, 24.Feb.2013

Ekipa Mihaela Laudrupa u finalu na Vembliju "razmontirala" četvrtoligaša Bredford - 5:0 (2:0)...Kakva fudbalska rapsodija, za prvi veliki trofej Svonsija u njegovoj 101 godinu dugoj istoriji!.."Labudovi" su dominirali bukvalno od prvog do poslednjeg minuta, a golove su postigli Nejtan Dajer u 16. i...

Nastavak na Mondo...

Svonsiju prvi trofej u istoriji kluba

Izvor: Akter, 24.Feb.2013

Fudbaleri Svonsija osvojili su trofej engleskog Liga kupa pošto su danas u finalnoj utakmici u Londonu savladali ekipu četvrtoligaša Bredforda sa 5:0

Nastavak na Akter...

Laudrupu prvi trofej od 2005. godine

Izvor: Sportal.rs, 24.Feb.2013

Svonsi je dočekao prvi veliki trofej u 100 godišnjoj istoriji kluba. U finalu Liga Kupa Engleske, Velšani su deklasirali

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.