Prvi trofej Sofije Kenin na Australijan openu

Izvor: RTS, 01.Feb.2020, 12:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi trofej Sofije Kenin na Australijan openu

Američka teniserka Sofija Kenin nadigrala je Garbinje Mugurusu sa 2:1(4:6;6:2;6:2) u finalu turnira u Australiji i došla do prvog grend slem trofeja u karijeri. Do pobede je došla posle rezultatskog preokreta i odlične igre koja je trajala duže od dva sata.
U žestojoj i ravnopravnoj borbi Sofija Kenin je na startu poklekla i dozvolila da Garbinje Mugurusa prva dođe do brejka i povede osvojivši >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prvi set.

U nastavku se nastavio ravnopravan duel 15. i 32. igračice sveta, da bi u četvrtom gemu Kenin uspela da osvoji brejk a zatim održi razliku da bi se izjednačenjem na 1:1 vratila u meč.
I do sredine trećeg, odlučujućeg seta, odvijao se ravnopravan duel ali je 21-godišnja Amerikanka tada uspela da osvoji novu brejk šansu koju pretvara u vođstvo čime je i prelomila meč jer je Muguruza potom potpuno poklekla. Kenin potom osvaja i drugi brejk za 6:2, pobedu u finalu i osvajanje svog prvog turofeja u karijeri.
Sofija Kenin je imala vrlo težak put do svog prvog velikog finala. U polufinalu je pobedila i prvu teniserku sveta Ešli Barti, a ovom pobedom će značajno poboljšati svoj plasman na listi najboljih teniserki sveta.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Američka teniserka Sofija Kenin osvojila Melburn

Izvor: Danas, 01.Feb.2020

Američka teniserka Sofija Kenin (21) nadigrala je Garbinje Mugurusu sa 2:1 u finalu Australijan Opena i došla do prvog Grend slem trofeja u karijeri.

Nastavak na Danas...

ITF MONASTIR: Tepavac bez borbe za trofej

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Feb.2020

Argentinac zaustavio Srbina...Marko Tepavac nije uspeo da se plasira u finale ITF turnira u Monastiru. Srpski teniser, treći nosilac, je u Tunisu posle preokreta doživeo poraz od prvog nosioca Argentinca Sebastijana Baeza sa 2:1 (6:4, 4:6, 4:6)...Tepavac je uspeo u prvom setu da napravi brejk i osvoji...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.