Prvi trofej Kragujevčana

Izvor: Politika, 02.Mar.2008, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi trofej Kragujevčana

Radnički Kombank – Ribnica 3:0 (25:17, 25:22, 25:22). – Nakovski proglašen za najboljeg odbojkaša finalnog turnira Kupa Srbije

Kup Srbije za odbojkaše je prvi put u rukama Kragujevčana. Radnički Kombank je u finalu, u svojoj dvorani, savladao kraljevačku Ribnicu s 3:0 (25:17, 25:22, 25:22), koja mu je pružila dobar otpor, ali mu u ovom trenutku nije dorasla.

Pehar kapitenu osvajača kupa Mirku Ristoviću predao je prvi potpredsednik Odbojkaškog saveza Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Nenad Golijanin, zlatne medalje pobednicima generalni sekretar OSS Slobodan Milošević, a poraženoj ekipi srebrne gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović. Za najboljeg odbojkaša, na osnovu mišljenja treneri timova, koji su učestvovali na turniru u Kragujevcu (pored finalista to su bili Crvena zvezda i Mladi radnik), proglašen je Hari Nakovski iz Radničkog. Kao nagradu je dobio lap-top, koji mu je uručio Vladan Atanasijević, direktor firme „Hermes soft lab” iz Kragujevca.

– Rekao sam da neću da odem iz Kragujevca bez trofeja, – kazao je Makedonac Hari Nakovski. – Napredujemo iz godine u godinu, atmosfera je izvanredna, imamo odličnu ekipu i nadam se da ćemo se radovati i u prvenstvu. Ovo su mi najlepše godine u životu.

Posle pobede u „finalu pre finala” protiv Crvene zvezde Radnički je u odlučujući okršaj za trofej ušao kao veliki favorit i tu ulogu je potpuno opravdao, iako su Kraljevčani dali sve od sebe da načine iznenađenje i posle 30 godine ponovo osvoje nacionalni kup.

Prvi set je poslužio kao zagrevanje. U drugom i trećem se vodila prava borba.

Radnički je, uglavnom, diktirao igru, ali je bilo razdoblja kada je i Ribnica pokazivala zube i čak i vodila. Doduše, to je kratko trajalo, međutim, Kragujevčani ni jednog trenutka, do samoga kraja utakmice, nisu mogli da odahnu i budu bezbrižni.

– Bila je ovo drugačija utakmica od prethodne, protiv Crvene zvezde u polufinalu. Umor i malo opuštanje, jer je negde u podsvesti svim našim odbojkašima bilo da će se finale završiti s 3:0 za nas učinili su svoje. Ipak, zasluženo smo pobedili, – kazao je trener osvajača kupa Slobodan Galešev, čija ekipa ubedljivo vodi u ligi, pa ima razloga da se nada da će se radovati i na kraju prvenstva. – Ovo je istorijski trenutak za Kragujevac. Grad je dobio prvi trofej u loptačkim sportovima i to će biti temelj za buduće uspehe.

Dragan Đorđević je i pored poraza bio optimistički raspoložen:

– Napravili smo malo grešaka, ali nam je nedostajalo iskustvo. Ipak, zadovoljni smo. Prošle godine smo igrali u finalu prvenstva, a sada u finalu kupa. Imamo vrlo mladu ekipu i ovo je dobar podsticaj da nastavimo da radimo.

Po završetku utakmice odbojkaši Radničkog su potvrdili da su pravi šampioni. Obukli su majice s brojem 10 na kojima je pisalo „Gigo, ovo je tvoj trofej” i tako pokazali da u trenucima slavlja nisu zaboravili svog prerano preminulog saigrača talentovanog Aleksandra Gigovića.

Dvorana: Jezero. Gledalaca: 3.000. Sudije: V. Ćuk i D. Jovanović (Beograd).

RADNIČKI KOMBANK: Radivojević, Hadžifejzović 8, Ristović, Aleksić 3, Mijalković, Nakovski 14, Ilić 1, Ivović, Čedić 5, Stevanović, Gjorgijev 21, Pantelić. Trener: Galešev.

RIBNICA: Gavrilović 16, Bojović 8, Usiljanin 4, Bićanin 1, Lazarević, Popadić, Jović, Borovnjak 3, Simeunović, Milovanović, Radević 7, Pljakić. Trener: Đorđević.

S. R.

[objavljeno: 03/03/2008]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.