Prvi trenerski okršaj kumova: Mihi i Dekiju po bod, Stanković pocrveneo!

Izvor: Blic, 21.Dec.2014, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi trenerski okršaj kumova: Mihi i Dekiju po bod, Stanković pocrveneo!

Veliki prijatelji i kumovi, Siniša Mihajlović i Dejan Stanković bili su u centru pažnje 16. kola Serije A, a njihovi timovi Sampdorija i Udineze podelili su plen sa 2:2 u vrlo uzbudljivom okršaju.

Dok Miha samostalno vodi Đenovljane, Deki je prvi pomoćnik Andrei Stramaćoniju, a zanimljivo da se njih dvojica nikada nisu sastali jedan protiv drugog na terenu, jer su dresove Lacija i Intera nosili u isto vreme.

I na terenu i na klupi je Mihajlović taj koji često >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ne zna da obuzda temperament, ali će ovaj meč ostati upamćen i po isključenju Stankovića, koji je pocrveneo osam minuta pre kraja zbog burnih protesta kod sudija.

Na gol se čekalo do 15. minuta kada je na jednu dugu loptu Karnezis nešto lošije reagovao, pa Obijangu nije bilo teško da dovede Sampdoriju u vođstvo, a već do kraja poluvremena usledio je preokret.

Nakon prodora Konea po levoj strani u 31. minutu,Heiho je iz prve prebacio loptu preko Serhija Romera, koga je tri minuta kasnije matirao i Danilo udarcem glavom opet na asistenciju Konea, ovoga puta iz kornera.

Puleni Siniše Mihajlovića do boda su došli preko Gabijadinija na isteku sat vremena igre, a Udineze je meč završio i sa igračem manje, jer je Tero isključen u 88. minutu.

Atalanta je tražila spas sa začelja tabele preko Palerma, međutim gosti su već u prvih 16 minuta uspeli da postignu dva gola, preko Riđonija i Vaskeza. Radost domaćima doneo je Denis sa bele tačke, da bi Vaskez još jednim golom u poslednjim minutima prvog poluvremena povećao na 3:1.

Maksimilijano Moralez je u 55. minutu iskoristio odbitak na sedam metara od gola Sorentina i smanjio prednost Palerma na jedan gol, a time dao nadu svom timu da mogu do boda. To se i desilo, jer je Atalanta krenula na sve ili ništa. Najpre ju je stativa sprečila da stigne do izjednačenja, ali kako su se šanse nizale, odbrana Palerma je popuštala.

Igrao se 76. minut kada je grešku u odbrani iskoristio Denis koji je ostao sam na pet metara pred golom Palerma i lako po drugi put savladao Sorentina. Tako je Atalanta uspela da odoli gosti sa Sicilije i tako ipak ostala mesto iznad zone ispadanja u jesenjem delu Serije A.

Fjorentina je u meč sa Empolijem ušla kao favorit, iako gosti nisu imali ni malo loš rezultat u poslednjih nekoliko kola (tri remija, dve pobede). Ljubičasti su bili agresivnije tokom prvog poluvremena, što im se isplatilo u finišu prvog dela kada je Vargas na asistenciju Stefana Savića poslao "projektil" u donji levi ugao golmana Sepea.

I pored bolje igre, puleni Vićenca Montele nisu uspevali da realizuju šanse preko Kvadrada i Marija Gomeza, pa je kazna stigla u 57. minutu, kada je nakon kornera koji je izveo Valdifjori, najbolji u skoku bio Toneli i efektnim udarcem glavom savladao Neta. Empoli je tako neočekivano "ukrao" bod Fjorentini kojoj je ovo drugi remi u poslednja tri meča. Nenad Tomović ovu utakmicu presedeo je na klupi.

Đenova koja je ove sezone stalno u vrhu, došla je do prednosti u finišu poluvremena preko Falkea kojem je asistirao Matri. Odličan šut sa ivice šesnaesterca nije uspeo da zaustavi golman "bikova", Belgijanac Žile.

Torino se nije predao, već je na početku drugog dela došao do izjednačenja, a potom u 64. minutu i do potpunog preokreta preko Kamila Gilka. Kapiten domaćih prvo je posle centaršuta izbegao kompletnu odbranu Đenove, našao se sam ispred golmana Lamane i lagano sproveo loptu u mrežu, dok je drugi pogodak postigao glavom nakon kornera koji je izveo Moreti.

Ovom jako bitnom pobedom, "bikovi" su otišli na 14. mesto, dok je Đenova zadžala šesto na polusezoni. Srpski internacionalac Nikola Maksimović odigrao je svih 90 minuta za domaću ekipu.

Serija A, 16. kolo:

Četvrtak:

Kaljari - Juventus 1:3 (0:2)

(Rosetini 65 - Tevez 3, Vidal 15, Ljorente 50)

Napoli - Parma 2:0 (2:0)

(Zapata 19, Mertens 30pen)

Subota:

Sasuolo - Ćezena 1:1 (0:0)

(Zaza 76 - Ze Eduardo 94)

Roma - Milan 0:0

Nedelja:

Verona - Kjevo 0:1 (0:0)

(Paloski 81)

Atalanta - Palermo 3:3 (1:3)

(Denis 40,76, Moralez 55 - Riđoni 6, Vaskez 16,45+1)

Fjorentina - Empoli 1:1 (1:0)

(Vargas 44 - Toneli 57)

Sampdorija - Udineze 2:2 (1:2)

(Obijang 15, Gabijadini 60 - Heiho 31, Danilo 34)

Torino - Đenova 2:1 (0:1)

(Glik 52,63 - Falke 42)

20:45 Inter - Lacio

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Prvi trenerski okršaj kumova: Deki isključen, Miha se smejao (FOTO)

Izvor: 24sata, 21.Dec.2014

Veliki prijatelji i kumovi, Siniša Mihajlović i Dejan Stanković bili su u centru pažnje 16. kola Serije A, a njihovi timovi Sampdorija i Udineze podelili su plen sa 2:2 u vrlo uzbudljivom okršaju...Stanković je isključen zbog burnih protesta kod sudija | Foto: AP..Espulso #Stankovic, che esce...

Nastavak na 24sata...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.