Prvi sukob Grobara i policije

Izvor: B92, 11.Maj.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi sukob "Grobara" i policije



Grupa navijača fudbalskog kluba Partizan sukobila se sa policijom u strogom centru Beograda, pošto su policajci ubacili u svoje vozilo dvojicu navijača koji su stajali kod jednog restorana.

Policajci su, nešto posle 15 sati, ubacili dvojicu navijača u policijsku maricu na Terazijama kod restorana "Kasina", a potom je grupa navijača Partizana krenula da se obračuna sa policijom, koristeći pirotehnička sredstva, stolice iz obližnjih restorana, na šta je policija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odgovorila suzavcem.

Ta grupa navijača Partizana potom je krenula pešice ka stadionu Crvene zvezde, gde se od 17 sati igra polufinalni meč Kupa Srbije i Crne Gore izmedju Crvene zvezde i Partizana.

Jake policijske snage rasporedjene su danas po celom gradu u nameri da spreče sukobe navijača i incidente. Najviše policajaca rasporedjeno je na Autokomandi u blizini stadiona Crvene zvezde.

Policija je upozorila navijače da će biti zabranjen ulaz na stadion alkoholisanim osobama, kao i da će eventualni izgredi na stadionu biti rigorozno kaznjavani po Zakonu o sprečavanju nasilja na sportskim stadionima i priredbama.

Medju navijacima u Beogradu čuje se da će najvatrenije pristalice Crvene zvezde danas bojkotovati derbi u znak protesta zbog, kako navijači navode, policijske represije nad navijačima u poslednje vreme.

Nedavni duel dva najveća i najpopularnija srpska kluba u prvenstvu SCG obeležili su sukobi navijača pre, za vreme i posle utakmice.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.