Prvi šahovski turnir ambasada „Beograd 2019“

Izvor: RTS, 06.Mar.2019, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi šahovski turnir ambasada „Beograd 2019“

U Svečanoj sali Skupštine grada održan je prvi humanitarni šahovski turnir ambasada pod nazivom „Beograd 2019“. Ova jedinstvena manifestacija, festival humanosti i drevne igre održana je pod Visokim pokroviteljstvom Grada Beograda uz podršku Odbora za spoljne poslove Narodne skupštine Republike Srbije, Šahovskog saveza Srbije i brojnih drugih partnera i prijatelja.
Pored prisutnih predstavnika >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << diplomatskih misija akreditovanih u Srbiji, na turniru su učestvovala i deca iz humanitarne organizacije „Živimo zajedno", iz specijalne škole „Veljko Radmanović", iz Matematičke gimnazije, dečiji hor Predškolske ustanove „11 april" iz Novog Beograda.

Podršku turniru pružili su Ambasada Azerbejdžana u Beogradu i humanitarna organizacija „Budi srećan" iz Beograda, kao i brojne javne ličnosti među kojima su bili pesnik Ljubivoje Ršumović, legendarni velemajstor Aleksandar Matanović, predsednik Šahovskog saveza Srbije Vladan Cogoljević i brojni predstavnici medija.
Društvo srpsko-azerbejdžanskog prijateljstva (DSAP) pokrenulo je ovu humanitarnu akciju u cilju promovisanja humanosti i afirmacije dobročinstva, altruizma i donatorstva kao društvenih vrednosti prvog reda, sa željom da pomogne socijalno ugroženim kategorijama dece u stvaranju boljih i humanijih uslova života, posebno kroz bavljenje sportom, a naročito šahom.
Na završnoj svečanosti uručene su zahvalnice i prigodni pokloni svim učesnicima i prijateljima ove humanitarne manifestacije.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.