Prvi remi svetaca, Kornelijus otkinuo bod Bordou

Izvor: B92, 03.Dec.2018, 00:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi remi "svetaca", Kornelijus otkinuo bod Bordou

Fudbaleri Pari Sen Žermena su izgubili prve bodove u ovoj sezoni Lige 1. Posle 14 uzastopnih pobeda, igrali su nerešeno u Bordou, 2:2.

Bio je to derbi susret u ovoj rundi, a Parižani su bez obzira na sve bili veliki favoriti. Ipak, borbeni Žirondinci su zasluženo stigli do boda, mada gosti nisu imali ni sreće.

Nejmar je u 34. minutu odlično reagova i udarcem sa desetak metara doneo prednost ekipi prvaka Francuske - 0:1.

To je bio ujedno i rezultat prvog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dela, a domaćinima je trebalo svega osam minuta u nastavku da stignu do izjednačenja. Žimi Brijan je odlično pratio akciju po desnoj strani i udarcem po zemlji uspeo je da savlada Areolu.

U 66. minutu Pari Sen Žermen je opet stekao prednost. Kilijan Mbape je vešto izbegao ofsajd zamku, pravovremeno je utrčao i nije mu bilo teško da savlada golmana Bordoa Kostila za 1:2.

Ipak, kada se očekivalo da Parižane ostvare i 15. pobedu, u jednom od brojnih napada u finišu, Bordo je izjednačio. Posle centaršuta sa leve strane, najviši u skoku bio je Danac Andreas Kornelijus, šutirao je neodbranjivo glavom za konačnih 2:2.

Treba reći da je Pari Sen Žermen imao barem još četiri ili pet prilika, malerozan je bio Anhel di Marija koji je u poslednjem napadu u prvom poluvremenu pogodio stativu, a u 77. minutu i prečku.

Treba reći da je napadač Pari Sen Žermena, Brazilac Nejmar, napustio teren u 57. minutu zbog povrede prepona, a umesto njega je zaigrao Čupo Moting.

Marsej je bez Nemanje Radonjića u postavi odigrao bez golova protiv Remsa, dok je Strazbur kao gost bio veoma ubedljiv protiv Rena, slavio je pobedu od 4:1.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.