Prvi prolećni poraz fudbalera Radničkog 1923

Izvor: KGsport.info, 17.Mar.2019, 14:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi prolećni poraz fudbalera Radničkog 1923

Posle osam utakmica u kojima nisu osetili gorčinu poraza, fudbaleri Radničkog 1923 kapitulirali su na gostovanju vodećem TSC-u iz Bačke Topole u 27. kolu Prve lige Srbije – 0:2 (0:2). Domaćin je rano došao do vođstva, već u 10. minutu pogotkom Rovčanina, da bi pred odlazak na odmor Milićević udvostručio prednost svoje ekipe, što se ispostavilo dovoljnim za konačan trijumf.
Trener Radničkog 1923 Dejan Nikolić odlučio se da za ovu utakmicu malo „promeša >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << karte“, pa je izveo nešto drugačiji sastav u odnosu na prva četiri prolećna kola. Tako su od prvog minuta zaigrali iskusni štoper Branko Ostojić, mladi Ognjen Ilić i brzonogi Željko Žerađanin, a došlo je i do određenih promena u formaciji. Aleksandar Varjačić dobio je nešto ofanzivniju ulogu po desnom boku, a na bekovsku poziciju ponovo je prekomandovan Nemanja Zdravković, dok je Đorđe Maksimović, najbolji strelac kragujevačkog tima ovog proleća, zauzeo mesto u samom špicu napada.
Ipak, sve ove promene u kragujevačkom timu nisu dale željeni rezultat u duelu sa jednim od glavnih kandidata za ulazak u Super ligu Srbije, koji je sa dva postignuta pogotka u prvom poluvremenu osigurao sebi novi trijumf.
Domaćin je do vođstva došao već u 10. minutu. Nakon kratke kombinacije iz kornera, Rovčanin se odlučio za udarac sa nekih dvadesetak metara iskosa sa desne strane, a lopta se od stative odbila u mrežu.
Vodeći gol kao da je dao krila fudbalerima TSC-a, koji su još intezivnije nastavili sa atacima ka golu Kragujevčana. Zapaženi Rovčanin se par minuta nakon postignutog pogotka našao u još jednoj izglednoj prilici, ali ga je ovoga puta izblokirao Ostojić. Potom je u šansi pred golom Radničkog bio Arsenijević, međutim Raičević je uspešno intervenisao.
Kragujevčani nisu uspevali da ozbiljnije ugroze protivnički gol u ovom delu susreta. Čak i kada bi organizovali neku dobru akciju, usledila bi uglavnom slaba završnica, kao u situaciji kada je Ognjen Ilić sa ivice šesnaesterca šutirao daleko iznad gola.
U 30. minutu zapretio je i najbolji strelac TSC-a Vladimir Silađi, ali je lopta pogodila spoljni deo mreže. I onda, u finišu prvog dela susreta, Milićević je preciznim udarcem sa nekih 12-13 metara krunisao dobru akciju svog tima po desnoj strani za 2:0.
Na startu drugog dela utakmice, Lukiću se ukazala iznenadna prilika za gol nakon greške odbrane kragujevačkog tima, ali je Raičević na vreme istrčao i pokupio loptu ispred napadača TSC-a.
Zatim je Arsenijević u 58. minutu dobro centrirao sa desne strane, visoki Babić zahvatio loptu glavom, ali je Raičević panterskom intervencijom uspeo da je izbaci iznad prečke. Nakon udarca iz ugla, Lukić je šutirao glavom tik pored stative.
Radnički je u završnici utakmice propustio lepu priliku da dođe makar do počasnog pogotka. Todorović je dobro centrirao sa leve strane, a Maksimović samo okrznuo loptu glavom, tako da je umesto u mreži, ona završila u gol-autu.
Pokušao je potom još jednom Babić nakon kornera, dok je na drugoj strani zapretio Lukić, ali bio je to slab udarac za golmana Filipovića.
U samom finišu Milisavljević je nakon kontranapada domaćeg tima izbio sam pred Raičevića, međutim još jednom je čuvar mreže Radničkog dobro reagovao. Do kraja utakmice beležimo još pokušaj Brankovića iz slobodnog udarca sa dvadesetak metara, kao i šut Silađija, koji je završio van okvira gola.
TSC – RADNIČKI 1923 2:0 (2:0)
SENTA
Stadion: FK „Senta“
Gledalaca: 500
Sudija: Pavle Tomić (Beograd)
Pomoćnici: Miroljub Petković, Novak Novaković (obojica iz Beograda)
Strelci: Rovčanin u 10. i Milićević u 43. minutu
Žuti kartoni:
TSC: Filipović, Svitić, Ponjević, Babić, Branković, Tomanović, Milićević Arsenijević (od 82. Pinter), Rovčanin (od 65. Milisavljević), Lukić (od 76. Šinković), Silađi
RADNIČKI 1923: Raičević, Zdravković, Popović (od 63. Vujasin), Ostojić, Petrović, Aleksijević, Kovačević, Varjačić, Žerađanin (od 46. Todorović), Ilić (od 46. Lukić), Maksimović.
Nakon ovog poraza, sedmog u sezoni, Radnički 1923 je ostao na koti od 45 osvojenih bodova, dok je TSC sačuvao lidersku poziciju na tabeli sa istim brojem bodova (59) kao i drugoplasirani Javor Matis.
U narednom, 28. kolu „crveni“ će na svom „Čika Dači“ ugostiti ekipu Bečeja 1918, koju su jesenas pobedili u gostima sa 2:1.
M. P.
Foto: N. Kotlajić

Nastavak na KGsport.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Krstić za prvu prolećnu radost

Izvor: KGsport.info, 17.Mar.2019

ODLUČIO POBEDNIKA: Strahinja Krstić.(Foto: M . Jovičić) Fudbaleri kragujevačkog Apolona 4 upisali su prvi trijumf u prolećnom delu takmičenja u Kadetskoj ligi Srbije. Izabranici Slavoljuba Kizića su u utakmici 18. kola bili bolji od Teleoptika sa minimalnih 1:0 (1:0).. U lepoj atmosferi...

Nastavak na KGsport.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.