Prvi poraz vaterpolista Radničkog u regionalnoj A2 ligi

Izvor: KGsport.info, 18.Nov.2018, 23:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi poraz vaterpolista Radničkog u regionalnoj A2 ligi

U izuzetno tvrdom derbiju petog kola Regionalne A2 lige, vaterpolisti Radničkog pretrpeli su prvi poraz, na gostovanju Solarisu u Šibeniku, rezultatom 5:3.
Odbrane su u ovom duelu bile bolji deo oba tima, a posebno je briljirao golman hrvatske reprezentacije Marin Šparada, koji je već na poluvremenu imao devet odbrana, a meč je završio sa čak 16.
Najbolji strelac lige, Andrija Vlahović, posle nepunog minuta igre, otvorio je utakmicu pogotkom sa igračem više, >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << neposredno nakon što je izborio isključenje protivničkog igrača, da bi dva minuta kasnije i mladi ruski reprezentativac iz redova Radničkog, Ivan Gusarov, iskoristio brojčanu prednost – 1:1. Izjednačenje je na snazi bilo samo dvadesetak sekundi, pošto je Vlahović ekspresno vratio vođstvo domaćinu – 2:1.
Sredinom druge deonice igrača više iskoristio je i Karlo Kreković, pa su „sunčani“ na poluvreme otišli sa dva gola „viška“ (3:1).
U nastavku susreta Radnički je bio potpuno ravnopravan i u obe četvrtine odigrao 1:1, ali je Solaris sačuvao stečenu prednost i postao jedini tim sa maksimalnim učinkom.
Sva tri gola za Šumadince postigao je Ivan Gusarov, koliko i Andrija Vlahović na drugoj strani.
Uprkos porazu od znatno iskusnijeg rivala, koji je ove sezone dobio velika pojačanja i slovi za glavnog favorita za ulazak u viši rang, Radnički se nije obrukao, a dosadašnjim partijama potvrdio je da je zasluženo u vrhu.
SOLARIS – KVK RADNIČKI  5:3 (2:1, 1:0, 1:1, 1:1)
ŠIBENIK
Bazen: „Crnica“.
Sudije: Nenad Periš (Hrvatska), Lazar Anđelić (Srbija).
Igrač više: Solaris 9(3), Radnički 4(2).
SOLARIS: Šparada (16 odbrana), Malenica, Komadina, Štrkalj, Begović, Erak 1, Vlahović 3, Pelicarić, Bušelić, Bulat, Lipar, Koprčina, Jukić, Kreković 1.
RADNIČKI: Dobožanov (8 odbrana), Mitrović, Stanojević, Ganić, Radovanlija, Đorđević, Tanasijević, Dino, Vasić, Gusarov 3, Manić, Tomašević, Đerković, Pljevančić.
Kragujevčane u utorak od 20 časova, u „Parku“, očekuje duel osmine finala Kupa Srbije, sa ekipom Beograda, a već za nedelju dana i domaćinstvo ekipi Valjevo Gorenja u šestom kolu Regionalne A2 lige.
Izvor: KVK Radnički

Nastavak na KGsport.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.