Prvi poraz Vizardsa

Izvor: MVP.rs, 06.Maj.2015, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi poraz Vizardsa

Ekipa iz prestonice Sjedinjenih Američkih Država nije mogla da računa na Džona Vola.

Vašington je u plej of krenuo sa pete pozicije na Istoku, "počistio" Toronto u prvoj rundi i napravio brejk na gostovanju Atlanti u prvom meču druge runde. Lider ekipe u svim ovim utakmicama bio je Džon Vol, na koga Vizardsi nisu mogli da računaju u drugom susretu sa Hoksima zbog povrede zgloba ruke. Najbolji tim konferencije posle regularnog dela sezone je iskoristio taj hendikep >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << gostiju i sjajnom igrom u četvrtom kvartalu (26:15) stigao do izjednačenja u seriji rezultatom 106:90.

Domaći tim je predvodio Demari Kerol sa 22 poena, šest skokova i četiri asistencije. Po 18 poena su zabeležili Pol Milsap (11sk, 5as, 4ul) i Al Horford (4sk, 6as, 3ul, 2bl). Sa devet poena, sedam skokova i osam asistencija trijumfu je doprineo Džef Tig, dok je Pero Antić sa klupe doneo osam poena za 20 minuta igre.

Za goste je umesto Vola na poziciji plejmejkera startovao Ramon Sešns i bio je najefikasniji sa 21 poenom. Pratio ga je Bredli Bil sa 20 poena, ali i šutom iz igre 8/22. Mladi bek je dodao sedam asistencija, pet skokova i tri ukradene lopte. Oto Porter Junior je sa klupe ubacio 15 poena i uz to uhvatio osam lopti, ukrao tri i podelio pet asistencija. Pol Pirs je zabeležio 15 poena (5/8 za tri).

Serija se sada seli u prestonicu Sjedinjenih Američkih Država, a treća utakmica je na programu u subotu od 23 sata. Naredne noći nas očekuju drugi mečevi u serijama između Klivlenda i Čikaga, odnosno Hjustona i Los Anđeles Klipersa. Duel Kavsa i Bulsa možete da gledate na "Sport klubu 1" od jedan sat iza ponoći.

Rezultati:

Atlanta (1) - Vašington (5) 106:90 (1-1)

Golden Stejt (1) - Memfis (5) 90:97 (1-1)

Sreda na četvrtak:

Klivlend (2) - Čikago (3) (0-1, 01.00č, SK1)

Hjuston (2) - Los Anđeles Klipers (3) (0-1, 03.30č)

(foto: Scott Cunningham / NBAE / Getty Images)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.