Prvi kiks Barse u Blaugrani uprkos sjajnoj partiji Nikole Kalinića – Armani naučio lekciju iz Beograda

Izvor: B92, 15.Dec.2023, 23:43

Prvi kiks Barse u Blaugrani uprkos sjajnoj partiji Nikole Kalinića – Armani naučio lekciju iz Beograda

Veliko iznenađenje se desilo u dvorani Blaugrana u Barseloni.

Domaći tim je pretpeo i četvrti poraz u Evroligi i to od Armanija koji je slavio rezultatom 90:86.

Do ove zaslužene pobede Armani je predvodio Devon Hol sa 21 poenom (2/3 za tri). Ševon Šilds je bio raspoložen sa 19 poena i pet ubačenih trojki, dok je dok je Nikolo Meli ubacio 16 poena.

Barselona je tako doživela svoj prvi poraz na svom parketu, a u redovima ekipe Rožera Grimaua najbolji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je bio srpski košarkaš Nikola Kalinić sa 17 poena, jedan manje je upisao Laprovitola, dok je Jan Veseli utakmicu završio sa 14 poena.

Od starta meča su košarkaši Armanija zagospodarili gostujućim terenom u Barseloni, i od prvog minuta su bili u vođstvu koje su držali pa sve do kraja meča. Košarkaši Barselone su bili apsolutno ne moćni na ovom meču, šta god da su uradili na to je Armani imao spreman odogovor.

Prednost gostiju je kako se poluvreme bližilo bilo sve veće i ubedljvije, da bi na obavezan odmor se otišlo sa prednosti gostiju iz Milana od 51:40

Nije bilo realno da Armani ima ovakvu prednost do kraja meča, očekivala se reakcija Barselone, koja se desila u trećem periodu meča kada su domaći spustili prednost gostiju na minus četiri.

Ispod te magične cifre Barselona nije mogla više da istopi prednost Armanija, gotovo nonstop kada je na semaforu stajalo četiri razlike, to je Armani dizao na devet, Vraća se Barsa još nekoliko puta, opet spuštala prednost, ali do preokreta ipak nije mogla.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.