Izvor: Piplmetar.rs, 17.Sep.2023, 02:30

Prvi „el klasiko“ u sezoni pripao prvaku Evrope

Košarkaši Real Madrida pobedili su Barselonu u prvom „el klasiku“ u sezoni u okviru polufinala Superkupa Španije. Prvak Evrope slavio je rezultatom 90:80 (22:25, 20:15, 25:19, 23:21). 
Nije prošao ni minut susreta kada je Dario Brizuela dobio udarac u glavu, nakon čega je prevezen u bolnicu. 
Barselona je stekla prednost u prvoj četvrtini, povela 25:22, ali je potom Real počeo da preuzima inicijativu i poveo na poluvremenu 42:40. 
Nastavio je Real tamo gde je >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << stao i posle pauze, Musa je odigrao ključnu ulogu sa tri vezane trojke u poslednjoj četvrtini i bio je najefikasniji u ovom susretu. 
Postigao je sa 24 poena, dok je bivši košarkaš Crvene zvezde Fakundo Kampaco imao 17 poena i pet asistencija, Gabrijel Dek dao je 14 poena, a Edi Tavares imao je 13 poena i 11 skokova.
Barselonu je vodio Laprovitola sa 27 poena i četiri asistencije, Satoranski je imao 17 poena i po četiri skoka i asistencije, dok je Kalinić upisao sedam poena i tri skoka.
Real će u finalu igrati sa boljim iz duela Murs

Opširnije
Izvor: Sportske NET

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.