Izvor: RTS, 19.Jun.2021, 12:55

Prvi čovek Denvera potvrdio da su Nagetsi želeli da Jokić igra za Srbiju

Tim Koneli, predsednik košarkaških operacija Denvera, potvrdio je na završnoj konferenciji za medije da su svi iz organizacije Nagetsa želeli da Nikola Jokić igra za reprezentaciju Srbije tokom leta. Jokić je posle neverovatne sezone u kojoj je odigrao sve utakmice u regularnom delu, vodio Denver do polufinala plej-ofa Zapadne konferencije i osvojio MVP priznanje. Ipak, odlučio je da ne igra za nacionalni tim tokom leta zbog iscrpljenosti i želje da se što bolje oporavi i spremi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << za sledeću sezonu.
Jokić je pre nekoliko dana stigao u Sombor i potvrdio da neće igrati za Srbiju, koju očekuje prvo kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Beogradu, a ukoliko sve bude kako treba, i put u Tokio na najveću smotru sportista.

Koneli je istakao da ni Denveru nije strano da prioritet daje NBA utakmicama, ali da su Nagetsi želeli da Jokić i ostali igrači nastupaju za svoje reprezentacije.
"Mi u klubu smo ponosni kada naši igrači predstavljaju svoje reprezentacije na međunarodnim takmičenjima, ali, uz to, takođe i razumemo neverovatan napor koji je ova i ovakva sezona iziskivala od naših momaka... Ova sezona je bila na poseban način komplikovana", kazao je Koneli u završnom obraćanju medijima.
Dodao je i da je srpski centar zasluženo proglašen najkorisnijim igračem NBA lige.
"Ne znam kako neko ne bi želeo da igra sa Nikolom... Mislim da ima veliki broj navijača širom lige."
Jedno od pitanja je bilo i o tome da li franšiza iz Kolorada ima strategiju kako da odmara Jokića, kako bi vrhunac forme dostigao u plej-ofu.
"Teško je, jer on želi da igra svake večeri", počeo je Koneli i nastavio:
"I ja želim da igra, teško je ignorisati brojeve. Kada imate igrača koji stvarno želi da igra svaku utakmicu, meni je protiv zdravog razuma da mu kažeš da ne igra. Nikola je izrastao u lidera, inspiriše nas sve svojim pristupom. On je voljan da igra svakog dana, a posle svakog meča ide i radi sa Felipeom (kondicioni trener). Zaista je umoran, naročito kada se uzme u obzir da smo u poslednjim utakmicama igrali bez Džamala Marija. Naši igrači su uradili dobar posao. Kao i uvek, Nikola će odlučiti. Svesni smo koliko je umoran, svesni smo njegove uloge i moramo da imamo strategiju kako bi on bio svež i srećan za sledeću sezonu", zaključio je prvi čovek Denvera.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Prvi čovek Denvera: Nagetsi su želeli da Jokić igra za Srbiju

Izvor: Radio 021, 19.Jun.2021

Tim Koneli, predsednik košarkaških operacija Denvera, izjavio je na završnoj konferenciji za medije da su svi iz organizacije Nagetsa želeli da Nikola Jokić igra za reprezentaciju Srbije tokom leta.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.