Prvak Evrope lako do pobede protiv Zvezde

Izvor: Politika, 08.Jan.2015, 22:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvak Evrope lako do pobede protiv Zvezde

Crvena zvezda je osetila snagu još jednog evropskog velikana, aktuelnog prvaka Evrope. Posle Real Madrida, pobedu protiv crveno-belih u Top 16 fazi ostvario je i Makabi

Nije Makabi igrao preterano kvalitetno, daleko je to bilo od gornje granice Ponosa Izraela, ali su domaći ispoštovali taktiku svog trenera. Cilj je bio pre svega da se na početku meča što više optereti Boban Marjanović, koji je već u četvrtom sekundu susreta faulirao Skorcanitisa.

Nije Makabi >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << uspeo da izbaci Bobija iz igre, ali ga je limitirao, a pogađao je uglavnom iz reketa. Poveo je domaćin sa 5:0, ali je Zvezda brzo odgovorila, sa trojkama Dangubića i Vilijamsa (6:5). Dugo su rivali bili u egalu, sve do pred kraj prve četvrtine (15:15).

Makabi je tada vezao četiri poena (19:15), ali nije imao odgovor za sjajnog Kalinića, koji je sa dve trojke držao svoj tim u igri (21:18). Kad su Izraelci počeli da pogađaju u drugom periodu, a gosti nisu imali adekvatan odgovor, razlika je počela da raste.

Sve do „plus deset”, pred kraj poluvremena (37:27). Uhvatili su crveno-beli tada poslednji voz, krajnjim naporom su vezali šest poena i vratili se u igru (37:33). Sjajno je Zvezda počela u nastavku, pa je posle kontre Vilijamsa uspela da preokrene (42:40).

Odgovorio je Makabi trojkama, Parga i Ohajona, a potom je usledila rovovska borba. Daleko angažovaniji bili su domaći, u završnici trećeg perioda dominirali su u skoku, posebno u napadu, što im je omogućilo da sa linije slobodnih bacanja steknu sedam poena viška (56:49).

Tek kad je Makabi stekao dvocifrenu razliku (63:52), Radonjić je zatražio tajm-aut, prvi u drugom poluvremenu! Usledila je trojka Lazića, ali je potom dve promašio Vilijams. To je naravno kaznio Pargo, trojkom preko ruke (66:55).

Bio je to kraj Zvezdinog otpora. Ostalo je samo pitanje sa kolikom razlikom će Makabi slaviti pobedu, prvu u Top 16 fazi – 78:67.

Makabi – Crvena zvezda 78:67 (21:18, 16:15, 19:16, 22:18)

Arena: „Mivtačim Menora” u Tel Avivu. Gledalaca: 11.060. Sudije: Huan Karlos Garsija Gonzales (Španija), Antonio Konde (Španija) i Petros Papapetru (Grčka).

MAKABI: Pargo 12, Hejns, Smit 8, Rendl 16, Tajus 7, Koen, Ohajon 10, Arari, Landsberg 10, Skorcanitis 15, Aleksander.

CRVENA ZVEZDA: Vilijams 13, Rebić, Dangubić 5, Mitrović 7, Lazić 3, Blažič 7, Kalinić 18, Marjanović 10, Tejić, Dženkins, Jović, Cirbes 4.

Politika ONLINE

objavljeno: 08/01/2015

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.