Prva veća pobeda Superlige Evrope

Izvor: B92, 20.Apr.2021, 19:38

Prva veća pobeda Superlige Evrope

Privredni sud u Madridu zabranio je UEFA i FIFA preduzimanje bilo kakve mere protiv pokretanja Superlige Evrope, prenosi agencija "Frans pres".

Odluka ovog tela predstavlja prvu pravnu pobedu za to otcepljeno privatno takmičenje koje je otvorilo sukob u evropskom fudbalu.

U tom kontekstu Privredni sud broj 17 iz Madrida navodi da je "naredio FIFA i UEFA da se uzdrže od donošenja bilo kakvih mera ili preduzimanja akcija, ili izdavanja saopštenja kojim bi se sprečila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ili otežala, direktno ili indirektno, priprema fudbalske Superlige".

Dvanaest bogatih evropskih klubova postiglo je juče dogovor o osnivanju Superlige Evrope. Dogovor su postigli Real Madrid, Barselona, Atletiko Madrid, Arsenal, Čelsi, Totenhem, Liverpul, Mančester siti i Mančester junajted, Juventus, Milan i Inter.

Pored 12 osnivača, ligi će se pridružiti još tri ekipe, koje će takođe biti među osnivačima, a ligu će popuniti još pet timova, koji će dobijati pozive za učešće.

Ovaj potez bogatih klubova izazvao je brojne negativne reakcije, pre svega UEFA i FIFA, nacionalnih saveza, visokih državnika, kao i slavnih bivših igrača.

Iz UEFA i FIFA najavili su da će ti klubovi snositi posledice, a iz same Superlige su juče poručili da su već pokrenuli pravne radnje kako bi zaustavili akcije koje za imaju za cilj sprečavanje pokretanja tog takmičenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.