Izvor: MozzartSport.com, 28.Jun.2021, 20:32

Prva skica Zvezde: Ivanić i Katai već plešu, Bakajoko alternativa na beku

Šampion Srbije ubedljiv u prvoj proveri 4:0

Susret sa austrijskim drugoligašem Gakom poslužio je svrsi. Dejan Stanković imao je priliku da stekne uvid u većinu raspoloživih snaga, a rutinska pobeda (4:0) sa pravom je izmamila osmeh stratega Crvene zvezde.

Prvi obrisi tima i igre Crvene zvezde kakve stručni štab želi da formira do izazova na tri fronta bili su uočljivi već na premijernom meču u novoj sezoni. Inspirisani Mirko Ivanić i Aleksandar >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Katai podsetili su kakvu fudbalsku magiju čuvaju u kopačkama, te su domaći defanzivci pred naletima kreativnog dvojca imali ulogu tek skormnog sparing partnera.

Rapsodija šampiona Srbije počela je u 14. minutu, a inicirao je Milan Rodić sjajnim dodavanjem za Ivanića koje je vezni fudbaler posle prodora pretočio u vođstvo neodbranjivim udarcem u bliži ugao. Na bravuru crveno-belog arhitekte, šest minuta kasnije nadovezao se Katai proigravanjem Pavkova sa levog boka, međutim špic Zvezde zaustavljen je prekršajem Hubera za najstrožu kaznu. Loptu na belu tačku stavio je Katai i rutinski udvostručio prednost.

Druga lopta u mreži Austrijanaca nije potpuno obeshrabrila domaćina, već u narednom minutu Gak je odgovorio vrlo dobrim udarcem, ali je Popović bio na visini zadatka. Upravo pretnja iz 21. minuta ispostavila se kao najozbiljnije iskušenje za golmana crveno-belih, a rafal Beograđana u 29. minutu nastavio je Pavkov potvrdivši da će značajno oružje Stankovićevog tima i ove sezone biti prekid. Falko je izveo slobodan udarac, Pankov glavom spusti loptu sa druge stative, a centarfor rutinski postigao gol.

Promešane karte u nastavku bile su prilika da Stanković isproba i određene taktičke promene i zamisli, a najupečatljivija bila je nova uloga Bakajoka. Prinudni desni bek uspeo je da zaradi prelaznu ocenu protiv rivala koji je već bio na konopcima, međutim glavne uloge u nastavku pripale su Kangi i Benu. Prvi je pažnju skrenuo pogodivši prečku u 56. minutu, dok je drugi četiri minuta kasnije prodorom obavio veći deo posla na putu do konačnih 4:0 koje je postavio Srnić.

Crvena zvezda - Gak 4:0 (3:0)

Strelci: Ivanić u 14, Katai u 20, Pavkov u 29. i Srnić u 60. minutu.

Crvena zvezda: Popović (od 46. Gordić), Gajić (od 46. Bakajoko), Pankov (od 46. Degenek), Babić (od 46. Eraković), Rodić (od 46. Gobeljić), Sanogo (od 46. Petrović), Nikolić (od 46. Kanga), Ivanić (od 46. Gavrić), Falko (od 46. Ben), Katai (od 46. Srnić), Pavkov (od 46. Krstović).

Gak: Mejerhofer, Huber, Gantščing, Smoljan, Ruslan, Perčtold, Veberbauer, Fink, Nuc, Kjedl, Gabišler.

Igrali su još: Porić, Hartman, Jandrisevic, Ničt, Sejdl, Jeseniščing, Stenzel, Alterdigner.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.