Prva pobeda Zemuna

Izvor: B92, 14.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prva pobeda Zemuna



Fudbaleri Zemuna ostvarili su prvu pobedu u ovogodišnjoj Meridijan Superligi, pošto su u 25. kolu bili bolji od Borca 3:1. OFK Beograd je u finišu uspeo da savlada Banat 2:1, dok je Voždovac bio ubedljivo bolji od ekipe Smedereva - 4:1. Voždovčani su tom pobedom prestigli Borac i sada imaju dva boda više od Čačana, koji zauzimaju 11. poziciju. Zemun je odavno otpisan, a preostala tri kluba u plej-autu imaju prilično sigurnu poziciju pred završnih sedam kola. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

U Gornjoj Varoši meč je počeo u skladu sa doisadašnjim tokom sezone – Čačani su krenuli veoma ofanzivno i na sredini poluvremena došli do vođstva, strelac je bio Darko Krstevski iz penala.

U poslednjim trenucima prvog poluvremena velika radost za domaću publiku, koja je uprokos katastrofalnim rezultatima i dalje uz Zemun – Stanković donosi izjednačenje. Isti igrač u drugom poluvremenu postiže još jedan gol za zeleno-plave, a gol Isidorovića potvrdio je prvi trijumf u sezoni. Zemun je u prethodna 24 kola osvojio tri boda i dao samo osam golova.

Potpuno je drugačija bila atmosfera na Karaburmi, gde je OFK Beograd dočekao Banat pred 250 ljudi. OFK je ovog proleća dobio samo dva od sedam mečeva i upropastio solidne rezultate ostvarene jesenas, a njihova loša serija počela je porazom od Banata.

Na prvi gol čekali smo do finiša prvog poluvremena, kada je akciju pokrenuo Babović, a mrežu rivala pogodio tinejdžer Zoran Milovac. Banaćani se nisu predavali, pa su golom Rađenovića stigli do izjednačenja, ali je gol Veselinovića u nadoknadi vremena doneo pobedu Romantičarima. U finišu Banat je igrao bez isključenog Vujovića.

U naselju Braće Jerković Voždovac je zabeležio najubedljiviju pobedu u sezoni, protiv ekipe, koju je jesenas već pobedio 3:0. Paunović je na vreme pogodio mrežu Smederevaca i omogućio domaćinu miran meč, a posle po jednog gola za oba tima u finišu prvog dela odluka pada na sredini drugog poluvremena. Tada su Kalajdžić i Kolaković za dva minuta dva puta pogodili mrežu rivala i postavili konačnih 4:1.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.