Izvor: Blic, 20.Apr.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prva pobeda Nju Orleansa u plej ofu

Sa 35 koševa, deset asistencija, četiri ukradene i tri uhvaćene lopte Kris Pol bio je najkorisniji akter (MVP) prve četvrtfinalne utakmice plej ofa Zapadne konferencije u kojoj je njegov Nju Orleans savladao Dalas sa 104:92 i poveo sa 1:0 u seriji u kojoj se igra do četiri pobede.

Posle prve dve četvrtine ništa nije nagoveštavalo da bi Pol mogao postati junak meča. Predvođen Dirkom Novickim i Džosom Hauardom Dalas je kontrolisao i igru i rezultat i na poluvreme otišao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sa prednošću od 12 poena (52:40). Pol i saigrači bili su prilično rezervisani u tih 24 minuta, tako da ništa nije nagoveštavalo da bi on mogao izrasti u junaka meča, a Nju Orleans stići do prve pobede u plej ofu.

Drugo poluvreme, međutim, donelo je potpuni preokret. Već posle trećeg perioda, koji su domaćini dobili sa 36:20 bilo je izvesno da je Dalas "prokockao" svoju priliku. Poslednjih 12 minuta počelo je serijom Nju Orleansa 15:4 koju je "trojkom" završio srpski reprezentativac Predrag Stojaković donevši svom timu nedostižnih 91:76!

Ostatak meča protekao je prilično nezainteresovano s obe strane jer je svima bilo jasno da je pobednik odlučen.

Uz Pola u pobedničkom timu istakli su se Dejvid Vest sa 23 poena i osam uhvaćenih lopti Stojaković koji je, uz 14 koševa imao i pet skokova i dve asistencije i Tajson Čendler čiji je učinak na kraju susreta iznosio deset poena i 15 skokova.

U poraženom Dalasu najbolji utisak ostavio je Novicki "dabl-dabl" učinkom: 31 koš i deset uhvaćenih lopti.

Rezultati prvog kola plej ofa:

- Istočna konferencija:

Klivlend - Vašington 93:86 (1:0 u pobedama)

- Zapadna konferencija:

San Antonio - Finiks 117:115 (dva produžetka - 1:0)

Hjuston - Juta 82:93 (0:1)

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.