Prva menadžerka u engleskom fudbalu smenjena posle dve nedelje

Izvor: B92, 19.Jul.2023, 21:14

Prva menadžerka u engleskom fudbalu smenjena posle dve nedelje

Hana Dingli, koju je četvrtoligaš Forest Grin postavio na mesto prvog trenera ekipe, prepustiće tu poziciju Dejvidu Horsmenu.

Hana je ne tako davno bila vest dana u svetu fudbala pošto je imenovana za prvog trenera pomenutog engleskog kluba. Ona je vlasnica pro licence i Forest Grin joj je dao šansu da se pokaže u radu sa ekipom, te tako postane prva žena trener nekog profesionalnog kluba na Ostrvu.

Međutim neće se dugo zadržati na toj poziciji jer joj je klub >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << našao zamenu i dugoročno rešenje, što je i isprva bio plan.

U pitanju je Dejvid Horsmen.

Hana je inače nasledila na poziciji trenera ekipe Dankana Fergusona (nekadašnji golgeter Evetona), a do tada je radila u fudbalskoj akademiji Forest Grina - čak je i time već ispisala istoriju kao prva žena u toj ulozi u nekom engleskom klubu.

Sada će se vratiti na tu poziciju.

Horsmen inače stiže iz Sautemptona gde je vodio "B" tim.

"Zahvalan sam Hani što je držala tvrđavu kluba dok smo prolazili kroz kompletan proces regrutovanja novih kadrova", izjavio je vlasnik kluba Dejl Vins.

"Iako Hana ovog puta nije dobila posao, bilo je ovo za nju dragoceno iskustvo i veliki korak u njenoj karijeri", dodao je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.