Prva ATP titula za Ančića

Izvor: B92, 19.Jun.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prva ATP titula za Ančića



Hrvatski teniser Mario Ančić pobedio je na "Ordina Open" turniru u Holandiji, pošto je u finalu savladao prošlogodišnjeg šampiona Mišela Lodru sa 2:0 po setovima (7:5, 6:5). Ančiću (21) je ova pobeda prva u tri finala koja je igrao na ATP turnirima.

Hrvatski teniser je prošle godine stigao do polufinala turnira u Holandiji, a zatim i do polufinala Vimbldona. On je ove godine na Otvorenom prvenstvu Engleske, koje počinje sutra, postavljen za 10. nosioca i u prvom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kolu igraće protiv Nemca Tobijasa Zumerera.

Ančić je danas zabeležio osam asova, a u prvom setu izgubio je samo tri poena na svoj servis.

Lodra je, medjutim, pružio jak otpor hrvatskom teniseru i do 11. gema prvog seta izgubio samo jedan poen na svoj servis. Francuz je, ipak, pri brejk lopti za Ančića u 11. gemu napravio duplu servis grešku i vrlo brzo izgubio prvi set.

Hrvatski teniser je osvojio gem na servis Lodre pri rezultatu 2:2 u drugom setu, a kasnije iskoristio treću meč loptu za pobedu na "Ordina Open" turniru.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.