Prštaće u Zenici  Sarajevo i Budućnost sanjaju o Evropi

Izvor: B92, 24.Sep.2020, 18:24

"Prštaće" u Zenici " Sarajevo i Budućnost sanjaju o Evropi

Zanimljiv duel u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope na Koševu odigraće Sarajevo i Budućnost.

Šampion Bosne i Hercegovine u ovaj duel ulazi kao favorit, sa dosta samopouzdanja, kako zbog dobre forme na startu sezone, tako i zbog napadačke igre, što je njihov najveći adut.

Sarajevo je do ove runde kvalifikacija za plasman u drugo po kvalitetu evropsko takmičenje stiglo nakon poraza u Belorusiji od Dinama iz Bresta sa 2:1.

Pre toga, u kvalifikacijama >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za Ligu šampiona savladali su Konahs Ki sa 2:0.

"Pred nama je utakmica od velikog značaja i biće nam potrebna maksimalna koncentracija. Ovakve mečeve odlučuju sitni detalji, ali siguran sam da će moji momci to dobro odraditi. Imam maksimalno poverenje u njih", rekao je Vinko Marinović, trener Sarajeva.

Gosti iz Podgorice svakako neće želeti da se predaju pre samog meča.

Oni su napravili jedno od najvećih iznenađenja dosadašnjeg toga kvalifikacija.

Budućnost je u prethodnom kolu eliminisala Astanu na gostujućem terenu sa 1:0, a jedini pogodak je postigao Vasilije Terzić.

"Puni smo samopouzdanja posle trijumfa u Kazahstanu, ali smo svesni težine utakmice i sigurno ćemo biti silno motivisani. Ukoliko budemo disciplinovani kao protiv Astane, mislim da možemo da prođemo dalje i da sačuvamo ‘nulu’ pozadi", kazao je defanzivac Budućnosti Igor Ćuković.

Pobednik ovog duela u plej-ofu za Ligu Evrope igraće protiv boljeg iz meča Riga – Seltik.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.