Izvor: Blic, 13.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protiv Baskijaca bez Vidića i Stankovića

Protiv Baskijaca bez Vidića i Stankovića

Havijer Klemente, selektor reprezentacije Srbije, odlučio je da za božićne i novogodišnje praznike počasti zemljake u Baskiji, pa im 27. decembra u Bilbao dovodi skoro najbolji tim 'orlova', iako će meč od 20.30 časova na stadionu 'San Memes' biti revijalnog karaktera.

Na spisku putnika nema Nemanje Vidića (obaveze u Mančesteru), Dejana Stankovića, Mladena Krstajića (obojica su dobili odmor zbog velikog broja mečeva), >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Ivice Dragutinovića (povreda), ali ni Saše Ilića, a Klemente je među 18 igrača ponovo uvrstio članove mlade selekcije koji su igrali nedavno protiv Norveške: Branislava Ivanovića, Duška Tošića, Miloša Krasića i Boška Jankovića. 'Crveni' u Baskiju putuju 26. decembra, za kada je zakazano i okupljanje reprezentativaca, a povratak za Beograd planiran je odmah po završetku utakmice. Protivnik Srbije biće selekcija sastavljena uglavnom od fudbalera Atletik Bilbaoa, Reala iz San Sebastijana i lokalnih klubova.

- Selektor Klemente ovu utakmicu ne doživljava kao revijalnu i zbog toga je odlučio da povede skoro najbolji tim. On je primetio da su Stanković i Krstajić odigrali veliki broj utakmica za klubove i reprezentaciju, pa je odlučio da ih ovog puta poštedi, dok Vidić nije dobio poziv jer 27. decembar nije zvaničan termin FIFA, tako da klub nema obavezu da ga pusti. Poznato je da Englezi ne prave pauzu i Nemanja zbog toga ostaje u Mančesteru. Svi ostali igrači su već bili uključeniji u rad reprezentacije, kroz kvalifikacione ili prijateljske mečeve od Češke pa do Norveške - rekao je Aleksandar Bošković, sekretar stručnog štaba reprezentacije Srbije.

Ž. B.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.