Izvor: MozzartSport.com, 23.Jun.2021, 10:37

Propast Šalke: Odlazi mu najvredniji igrač za smešne pare

Posle propale opcije da ostane u Liverpulu, Kabaku pala cena zato što na Prvenstvu Evrope nije odigrao ni minut

Bilo kog posla da se prihvate čelnici Šalkea osuđeni su na neuspeh. Ekipa je ispala u Drugu ligu Nemačke, dug je narastao na 217.000.000 evra, pojedini sponzori su otkazali dalja ulaganja s obzirom na sunovrat, a na svu muku slučaj Ozana Kabaka ne da mira ljudima iz Gelzenkirhena.

Mladi štoper projektovan je za prodaju tokom leta, međutim, na >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Feltins areni neće dobiti koliko su očekivali. Kad su ga 2019. doveli iz Štuitgarta za 15.000.000 evra plan je bio da ga dve godine kasnije transferišu po tri puta skupljoj ceni i ostvare profit od 30.000.000 evra. Samo što niko nije računao na loše rezultate u međuvremenu, koje su jedan od najpopullarnijih klubova Nemačke doveli u ogromne probleme.

Rukovodstvo Šalkea pokušalo je na dva načina da vrati sredstva uložena u Kabaka. Najpre pozajmicom u Liverpul, tako što je u papire uneta mogućnost da Crveni imaju pravo otkupa po fiksnoj ceni 21.000.000 evra, ali talentovani Tučin nije ubedio Jirgena Klopa da je vredan ostanka na Enfildu. Zato se vratio u Nemačku kao trenutno najvredniji igrač Šalkea.

Drugi scenario za koji su navijali u Gelzenkirhenu ticao se što boljeg učinka Turske na Prvenstvu Evrope i eventulanog dizanja cene Kabaku. Problem je u tome što je selekcija Senola Guneša poražena u sva tri meča grupne faze, a Kabak nije odigrao ni minut. Umesto da raste, cena mu je pala.

Navodno, na 15.000.000 evra. Onoliko koliko je Šalke u njega uložio. S tim da je pitanje hoće li moći i tolliko da dobije, jer Lester, Njukasl, Kristal Palas, Nica i Ren – koji se pominju kao zainteresovani kupci – znaju za finansijske poteškoće na Feltins areni i čekaće što duže da bi oborili cenu.

Čelnici Šalkea – umetnici loših odluka.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.