Pronađite uljeza i zaradite!

Izvor: MozzartSport.com, 02.Jan.2018, 14:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pronađite uljeza i zaradite!

Pogledajte kojim timovima bi kola mogla da krenu nizbrdo u prolećnom delu sezone

Uspeh nije da nikad ne padneš, već da svaki put znaš da ustaneš. I da znaš gde ti je mesto. Gde pripadaš. Tako je u svim sferama života, naročito u sportu. Jednom si gore, u vrhu, među najboljima, a nešto kasnije daleko si ispod njih. Spuštanje garda, opuštanje, zanesenost, ili možda nameštanja, prodaja utakmica usled gotovo obezbeđenog opstanka - šta god - koštalo te je sloja >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << kome, očigledno još nisi dorastao. Baš takva je priča Vest Bromvič Albiona u protekloj sezoni.

Vrećice su u prethodnoj kampanji Premijer lige dugo zauzimale visoku poziciju na tabeli, pretendujući na jedno od mesta koje vode na evroscenu, međutim usledilo je surovo buđenje iz sna. Sunovrat. Posle 26. kola ekipa sa Hotornsa sakupila je 40 bodova i faktički obezbedila opstanak, a potom u narednih 12 svega - pet. Kao da je, u kakvom ratnom okruženju, rapidno ostajala bez municije i bila prisiljena da štedi metke. Od Evrope ne beše ništa, ali makar je prvoligaški status zadržan.

Primer Vest Bromvič Albiona, na gotovo isti, ili makar sličan način, dogodio se češkom Zlinu. Tim iz Moravske u sezoni 2016/17 bio je potpuni hit na polusezoni. Posle 14 odigranih rundi osvojio je 31 bod, a do kraja prvenstva još deset. Drastičan je to pad forme, iako je Zlin uspeo da osvoji kup i izađe na evropsku pozornicu.

Slična sudbina nije zaobišla ni Las Palmas, takođe prošle sezone. Klub sa Kanarskih ostrva igrao je atraktivan fudbal, pokupio simpatije svih ljubitelja ove igre, pritom posle 20 kola u Primeri na kontu imao 28 bodova. U poslednjih 18 utakmica u drugom delu uspeo je da prikupi još deset, i očajnim finišom upropasti sasvim pristojan start.

Sezonu ranije, dakle 2015/16, takođe u Španiji isto se dogodilo i malenom baskijskom Eibaru. Tim iz mesta koje je centar proizvodnje oružja, zbog kojeg i nosi nadimak Oružari, imao je tačno na polovini prvenstva 33 boda u džepu, a u nastavku je sakupio još deset.

Pomenuti primeri iz godina za nama, naveli su nas da se zamislimo kome bi isti ili sličan scenario mogao da se dogodi u 2018?

Da li bi to mogao da doživi Barnli, koji je pomrsio konce mnogim favoritima u Premijer ligi i posle 17 rundi bio nadomak četvrte pozicije sa 31 bodom? Poslednjih pet kola nije slavio, i možda je upravo krenuo da tone... Možda treba zaobići i Sigmu, koja trenutno zauzima treću poziciju na tabeli iako je novajlija u najjačem društvu. Ili možda Cvole, koji u Erediviziji sedi na četvrtom mestu iako mu niko pre početka sezone nije davao bilo kakve šanse da bori za izlazak na evropsku scenu.

Još jedan novajlija je visoko kotiran u društvu najboljih, a da mu pritom, iako je najtrofejniji tim u zemlji, niko to nije predviđao. Radi se o Gornjiku iz Zabržea, koji se dugo šepurio sa vrha poljske Ekstraklase, ali je bez pobede u prethodna tri kola i sada je trećeplasiran. Poslednji primer koji sluti na drastičan pad, ili prodaju bodova, stacioniran je u Izraelu, gde Hapoel Haifa - sasvim niotkuda - bije bitku za lidersku poziciju.

Ko su po vama "uljezi"?

PIŠE: Milan Cakić

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.