Pronađeno telo Blanke Fernandez Očoe

Izvor: RTS, 05.Sep.2019, 12:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pronađeno telo Blanke Fernandez Očoe

Telo legendarne španske alpske skijašice Blanke Fernandez Očoe pronađeno je u planinskom području blizu Madrida posle višednevnih potraga u kojima je učestvovalo nekoliko stotina policajaca i dobrovoljaca. Legendarna španska skijašica je preminula na planinarenju a uzrok smrti se još istražuje, izveštavaju evropski mediji.
Blanka Fernandez Očoa (56) volela je planinarenje planinom La Penota na >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kojoj je nestala pre desetak dana.

Na telu nema očiglednih znakova da je povređena u padu, a uzroci smrti se još istražuju.
Pronađena je dvadesetak metara od planinarske staze i nekih 90 minuta hoda od mesta gde je parkirala automobil, u podnožju planinarske staze u blizini sela Cercedilja, severozapadno od Madrida.
Legendarna Blanka Fernandez Očoa je prva španska skijašica koja je osvojila medalju na Zimskim olimpijskim igrama, za svoju zemlju osvojivši bronzu u francuskom Albertvilu 1992. godine.
Dvadeset godina ranije, njen brat Francisko Fernandez Očoa zvani „Pakito" osvojio je prvu zlatnu olimpijsku medalju za Španiju u muškoj konkurenciji na igrama 1972. godine u Saporou u Japanu.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.